Dumankaya İnşaat’ın sahiplerinin mal varlıklarına el konuldu

Dumankaya İnşaat’ın sahiplerinin mal varlıklarına el konuldu

"FETÖ/PDY'ye finansal destek" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortakları olan 6 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

Soruşturmayı yürüten Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu, soruşturma kapsamında Dumankaya İnşaat’ın sahibi ve ortaklarının terör örgütüne finansman sağladıklarına dair kuvvetli şüphe olduğu gerekçesiyle mal varlıklarına el konulmasını talep etti.

HAKİMLİK TESPİTTE BULUNDU
Talebi değerlendiren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği şüphelilerin organize bir şekilde hareket ettiğini, Türkiye çapında toplanan himmet, burs, kurban, abonelik paralarının örgütün faaliyeti çerçevesinde kullanıldığını belirtti. Hakimlik kararında, soruşturma dosyası kapsamında ifadesi alınan gizli tanıkların şüphelilerin örgüte finansman sağladıkları yönünde beyanda bulunduklarını kaydetti .

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU
Savcılığın talebini kabul eden Sulh Ceza Hakimliği, Dumankaya İnşaat firmasının sahipleri ve ortakları olan şüpheliler Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’nın tüm mal varlıklarına el konulduğunu ifade etti.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ
“FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları” gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri ve iş adamlarının da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Operasyon kapsamında aralarında Dumankaya İnşaat’ın murahhas üyesi Halit Dumankaya, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Yönetim Kurulu üyeleri Semih Serhat Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi’nin de bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. Halit Dumankaya çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “suçtan kaynaklı mal varlığını aklama” ve “terör örgütüne finansman sağlama” suçlarından geçtiğimiz Nisan ayında tutuklanmış, yaklaşık bir ay sonra adli kontrol hükümlerince serbest bırakılarak ayağına elektronik kelepçe takılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler