Dünya Kupasına gidemezsek ...

"Dünya Kupasına gidemezsek ..."

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, zorlu Hollanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcumuz Ömer Toprak, yarın Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak olan Hollanda karşılaşması öncesinde basın toplantısı düzenledi. Fatih Terim, “Dünyanın en iyi takımlarından olan Hollanda’yı yenersek büyük bir iş başarmış olacağız. Bizim oyuncularımız da konsantre olduklarında oyunu çok iyi oynayabilecek isimler. Rakibe saygı duyuyoruz ama bizde de çok yetenekli oyuncular var” dedi. Estonya karşılaşmasından 1 gün önce düzenlediği basın toplantısında herkesi şaşırtarak karşılaşmada sahaya çıkacak 11'i açıklayan Fatih Terim, Hollanda maçı öncesi yine herkesi şaşırttı ve böyle bir açıklama yapmadı...
 
İşte Fatih Terim ve Ömer Toprak'ın açıklamaları...
 
“EĞER HOLLANDA’YI MAĞLUP EDERSEK…”
Maçın önemi Hollanda'nın çok güçlü bir ekip olmasından geliyor. Grupta hiç yenilmediler. Çok uzun zamandır da kaybetmiyorlar. Bir başka önem de aynı anda Romanya'nın ve bizim devrede olduğumuz hesaplar silsilesi ortamı. Enteresanlıklar buradan geliyor. Bundan 3-4 maç önce Avrupa Şampiyonası hazırlığı yaparken birden bire umutlarımız en üst seviyeye geldi. Şu anda dünyanın en iyi takımlarından olan Hollanda’yı yenersek bunun önemi çok fazla olacak. Hiç ceza almasını istemediğimiz bir oyuncu ceza aldı. (Caner) Bazı değişiklikler yapacağız.
 
Biz kendi aramızda ve gönlümüzde Brezilya biletini aldık. Elimizden gelenin en iyisini yapmak niyetindeyiz. Daha önceki maçlardaki performansımızın yetmeyeceğini biliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu hayalleri gerçekleştirmek için diğer maçlardan daha fazla performans ortaya koymalıyız. Hollanda da kaybetmemek amacında. Kendini ilk 8’e sokmak istiyorlar. Tüm bunlara baktığımızda emeği geçen herkesin büyük ümitler taşıdığını görüyorum. Yarın herkesin güzel dilek ve dualarını bizden esirgememeleri lazım. Tribündeki seyircilerin oyuncuların hatalarında onların yanında olmaları gerekiyor. Muhakkak ki Brezilya’yı da oradaki kurayı da merak ediyoruz. Önce yarını halletmek lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum, biz buralardan hep çıktık, umarım yine çıkarız.
 
“ABDULLAH AVCI’YA TEŞEKKÜRLER”
Abdullah Hoca ve ekibi en güzel sonuçları aldılar. Biz buradaysak onların aldıkları sonuçlar sonunda oldu. Meslektaşıma çok teşekkür ediyorum yaptıkları güzel işler için. Biz sadece kendi maçımıza konsantreyiz.
 
“RAKİBE SAYGI DUYUYORUZ AMA…”
Oyun içerisinde olabilecek tüm taktiksel varyasyonları yapacağız. Kendi felsefemizden fazla ödün vermeyeceğiz. Hollanda şu anda Avrupa’nın en formda ekibi. Bu bilinç içerisinde bizim oyuncularımız da konsantre olduklarında oyunu çok iyi oynayabilecek isimler. Rakibe saygı duyuyoruz ama bizde de çok yetenekli oyuncular var. Sonuç başka türlü olursa, bu da çok muhtemel Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacak milli takım. O zaman bu yaşananlar herkesin yanına kar kalacak. Mağlubiyet ve galibiyetlerin bizi kendimizden geçirmediği dengeyi belki kurarız.
 
“TÜM OYUNCULAR ORADA OLMAK İSTER”
Beni ümitlendiren oyuncularımdan aldığım mesajdır. Bu beni çok mutlu ediyor. Tüm oyuncular bu platformda olmak ister. Dünyanın en iyi organizasyonu. Neredeyse tüm dünyanın izlediği 1 aylık bir şenlik. Burada tüm oyuncular bu podyumda yürümek ister. Oyuncularımın hayalleri karşısında çok duygulanıyorum. Kazanamazsak da ‘Galiptir bu yolda mağlup’ diyeceğim. Bence onlar bunu hak ediyorlar.
 
Fenerbahçe Stadı’nda dolmuş, coşkulu bir taraftar olacak. Böyle bir atmoserde bir uç nokta daha var. Bu da ‘Kazanamazsak gidemeyiz’ Buradan hareketle alınabilecek her türlü riski alan bir Türk Milli Takımı görecek herkes. Şimdiden Allah işimizi rast getirsin. 
 
ÖMER TOPRAK: HEDEFİMİZ YARIN DA GOL YEMEMEK
Çok zor bir maç olacak. Hollanda zaten 9 kafa golü attı, oldukça da tehlikeliler. Van Persie de çok tehlikeli. Takım olarak hep birlikte daha fazla savunma ve hücum yapmalıyız. Defansif olarak da bize önemli görev düşüyor. Takım olarak daha iyi çalışırsak bizim için daha iyi olacak. Taktiksel olarak değişiklikler yaşadık. Takım olarak daha iyi defans yapıyoruz. Biz uzun süredir gol yemiyoruz, yarınki hedefimiz de bu. Son maçlarda tabii ki pozisyon verdik ama gol yemedik. Yarın çok fazla dikkatli olmalıyız. Biz yarın sahaya çıkacağız ve elimizden gelen her şeyi yapacağız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler