Dünya Kupasındaki son 4 takım belli oldu

Dünya Kupasındaki son 4 takım belli oldu

Dünya Kupasında yarı finale çıkan 4 takım

belli oldu. Ve kupaya uzanan yolda, bu 4 takımdan sadece 1 tanesi 2 maç sonrası zafere ulaşacak.

11 Haziran Cuma günü Meksika - G.Afrika karşılaşmasıyla start alan 2010 Dünya Kupasında artık sona yaklaştık. Grup maçları, ikinci tur ve çeyrek final maçları tamamlandı. Favoriler birer birer elendi. Son dünya şampiyonu İtalya ile 98'in dünya 1984 ve 2000'in Avrupa Şampiyonu Fransa gruptan dahi çıkamadı. Otaritelerin favori final maçı Brezilya-Arjantin olası eşleşmesi de bu kupada tarih oldu. İki Güney Amerika ekibi de turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Artık gözler iki yarı final maçında. Hollanda-Uruguay ve İspanya-Almanya son dörde kalan takımlar oldu.

Gelin şimdi kupada son 4'e kalan takımların buraya nasıl geldiklerine bir göz atalım:

URUGUAY
Dünya Kupası'nda A grubunda Fransa, Meksika ve Güney Afrika ile mücedele eden Uruguay, 11 haziranda Fransa ile golsüz berabere kaldı. 16 haziranda ev sahibi Güney Afrika'yı 3-0 yendi Güney Amerika temsilcisi. Goller Diego Forlan (2) ve Pereira'dan geldi. 22 haziranda ise Meksika'yı Ajax'lı golcü Luis Suarez'in tek golüyle geçti.

Uruguay böylece 7 puan toplayıp gruptan lider olarak çıktı.

Uruguay'ın ikinci turdaki rakibi Güney Kore'ydi. Luis Suarez ile 8. dakikada öne geçen Uruguay, 68'de Chung Yong Lee'nin golüne engel olamadı. Ama 80'de Suarez bir kez daha sahne aldı ve maçı 2-1 kazanan Uruguay çeyrek finale adını yazdırdı. Bu turda rakip Afreka temsilcisi Gana'ydı. 45'te Muntari'nin golüyle yenik duruma düşen Uruguay, 55'te Forlan'la maçı eşitledi. Penaltı atışları ile de maçı 5-3 kazanıp yarı finale çıktı.

HOLLANDA
Japonya, Danimarka ve Kamerun ile E grubunu oluşturan Hollanda 8 puanla bu gruptan lider çıktı. İlk maçta Danimarka'yı 2-0'la geçen Portakallar, bu maçta zorlandı. İkinci yarının başında Agger'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 85'te Kuyt ile maçı kopardı. Japonya'yı ise 53'te Sneijder'in golüyle 1-0 yendi.Gruptaki son maçında ise Kamerun'u Van Persie ve Huntelaar'ın golleriyle 2-1 yenip turladı. İkinci turdaki rakibi Slovakya'yı da Sneijder ve Robben'in attığı gollerle 2-1 yenip son 8'e kaldı.

Bu turda rakip ise turnuvanın favorisi Brezilya'ydı. İlk yarıyı Robinho'nun golüyle 1-0 yenik kapayan Hollanda, 53'te Felipe Melo'nun kendi kalesine ve 68'de Sneijder'in golleriyle rakibini 2-1'le kupanın dışına itti.

ALMANYA
D grubunda Gana, Avusturalya ve Sırbistan ile mücadele etti Almanlar. İlk maçta rakip Avustralya idi ve bu maç kolay geçildi. Rakibini Podolski, Kolose, Müller ve Cacau ile 4-0'lık skorla yendi. Sırbistan'a sürpriz bir şekilde 1-0 yenildi Panzerler. Gana'yı 1-0 yenerken gol ve 3 puan Mesut Özil'den geldi.

6 puanla gruptan lider çıkan Almanya'nın ikinci turdaki rakibi İngiltere'ydi. G.Afrika'ya şampiyonluk için gelen İngilizler'i 4-1'le adeta sahadan sildi. Klose, Podolski ve Müller'in (2) golleriyle Panzerler çeyrek finale çıktı. İngiltere evine döndü. Almanya'nın çeyrek finaldeki rakibi ise çok ama çok zorluydu. Messi'li, Tevez'li, Higuain'li Arjantin'i Klose'nin 2, Müller ve Friedrich'in golleriyle eledi.

İSPANYA
Şili, İsviçre, Honduras ile E grubunda mücadele eden son ve buraya Avrupa Şampiyonu apoletiyle gelen ispanya kupaya şok bir yenilgi ile başladı. İsviçre'ye 1-0 yenilen Boğalar, Honduras'ı David Villa'nın 2 golüyle 2-0 yendi. Gruptaki son maçı Şili'yi ise 2-1'le geçerken goller David Villa ve Inıesta'dan geldi.

İkinci turda rakip Cristiano Ronaldo'lu Portekiz'di ve bu maçı da golcüsü David Villa ile 1-0 kazanmasını bildi. Çeyrek finalde Paraguay engelini ise 83. dakikada Divid Villa'nın attığı golle geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler