Dünya Kupasını Bayramörende yaptırmam (!)

"Dünya Kupasını Bayramören'de yaptırmam" (!)

Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen yaptığı son açıklama ile 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılacak Paragliding Word Cup tehlikeli bir viraja girdi.

Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen, Seçim Kervanı turu için Bayramören'e gelen Vedat Beki'ye çarpıcı açıklamada bulundu: Organizasyon Komitesi içerisinde bulunmazsam Temmuz ayında yapılacak olan Paragliding Word Cup yarışmalarını burada yaptırmam!

Başkan Özen "Bayramören'de yamaç paraşütünün tanınmasını ve bu sayede bölgenin gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde tanınmasına büyük katkısı olduğunu düşündüğüm ve de bu işin mimarı olduğunu her zaman açık ve net olarak ortaya koyduğum Tahsin Tekin Beyin, şahsımı dışlayan davranışlarına artık dur demenin zamanı geldi diye düşünüyorum" diyerek gelinen son noktayı aktardı:

TAHSİN BEY SEÇİLMİŞ BİR BELEDİYE BAŞKANINI
ORGANİZASYONUN DIŞINDA TUTAMAZ

"Milletvekilimiz Suat Kınıklıoğlu ile Vali Beyin de katıldığı bir toplantıda bana 'Resmi kurumlara verdiğin 'organizasyona maddi destek' talep dosyalarını çekmem söylendi. Ben de bu dosyaları çektim. Yasa gereği Tahsin Tekin Beyin başkanı olduğu ÇANHAVK'a 25 bin tl'den fazla ödenek çıkmıyor. Biz belediye ve kaymakamlık olarak 400 ila 600 bin tl arasında yardım alma şansımız var. Kaymakam beyin başkanlığında kurulacak komisyonun da gerek benim belediye olarak gerekse Tahsin Tekin beyin ÇANHAVK olarak yapacağı harcamaları tek merkezden belgesi karşılığında ödenmesini konuştuk ve ben bunu da kabul ettim.

Ancak, gelinen nokta çok ürkütücü. Tahsin Tekin Bey 'Bu organizasyonu ben yapıyorum! Sen kenarda duracaksın' diyor. Benim buna rıza göstermem mümkün değil. Bugün yarın Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne gidilecek. Tahsin Tekin ve Kaymakam Beyin birlikte gideceklerini öğrendim. Şayet bu ziyarete ben dahil edilmezsem 23-30 Temmuz tarihleri arasında Bayramören'de yapılacak olan Paragliding Word Cup yarışmasını ben yaptırmam."

Belediye Başkanı Özen "Yarışmaların yapılacağı tarihlerde ilçeye sahne kuralım sanatçı getirelim diyorum, 'olmaz' diyor! Uçuş pistine tuvalet yaptırdım. Kendisi daha gelip görmedi. Bana o tuvaletleri yık diyor! Ben kapı kapı gezdim oraya tuvalet yaptırmak için, betonunu attım, kanalını kazdım şimdi yıkacağım! Öyle mi" diyerek yaşadıklarından örnekler de vermeden duramıyor.

ERZİNCAN'A GİTTİM OLAY OLDU!

Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen "Dün sabah karayoluyla Erzincan'a gittim. Oradaki yarışmaların nasıl yapıldığını yerinde görmek istedim. Yerel yönetimin organizasyondaki görevine baktım. Bu ziyaretim dahi olay oldu. Ben oraya nede gidermişim, kime sormuşum! Temmuz ayında burada yapılacak olan yarışma için Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu Başkanı Goran Dimitroski'yi Bayramören'e davet ettim. Ancak daha ben oradayken yaşanan telefon trafiği nedeniyle herşeyi bıraktım ve tekrar karayoluyla Bayramören'e döndüm. Bugün gelinen nokta beni fazlasıyla asabileştirdi. Hiç hoş şeyler olmuyor. Ve bu durumu da ben ne Bayramörenli'ye ne kendime ne de Tahsin beye yakıştıramıyorum."

ARAÇ ALIMINDA HAKSIZ YERE SUÇLANDIM

Başkan Özen "Siz yazdınız! Yok makam aracı alımında şöyle usulsüzlük var yok şu var yok bu var diye! Ne oldu? Teftiş geçirdim. Hiçbir şey çıkmadı. Evet ben makam aracını belediyeye bağış yoluyla aldım. Satış masraflarını da cebimden karşıladım. Bu aracı ben kendi üzerime mi aldım. Yarın bu araç yine belediyenin. Ben CHP'li belediyeden otobüs de aldım kendi belediyeme. Bir yıldır vatandaşın hizmetinde" diyerek bazı olayların gereğinden fazla abartıldığını ve kamuoyuna da yanlış aksettirildiğini öne sürdü. Başkan Özen son olarak "Ben bu olayların neden böylesi boyutlara getirildiğini de bilyorum! Ancak şimdi zamanı değil" diyerek Bayramören'deki tartışmanın önümüzdeki günlerde de süreceğinin sinyallerini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler