Dünya rekoru 5 yıldır Petra Slilovanın elinde

Dünya rekoru 5 yıldır Petra Slilova'nın elinde

Dünya Kupası Bayramören'de yapılırsa mutlu olurum...

Yamaç paraşütünde 2005 yılında Brezilya'da yaklaşık 300 kilometre uçarak dünya rekoruna imza atan Çek Cumhuriyeti'nden Petra Slilova'nın bu rekoruna 5 yıldır hiçbir yamaç paraşütçüsü yanaşamadı.

İlk kez geçen yıl geldiği Bayramören’e, bu yıl bir kez daha gelen, bayanlarda Dünya Şampiyonu Çek Cumhuriyetinden Petra Slilova, bölgeye ilk kez gelen paraşütçü arkadaşlarına bölge hakkında bilgiler veriyor.

İlk kez 1993 yılında uçtuğunu dile getiren Petra Slilova, profesyonel olduktan sonra 1995'ten itibaren yarışlara Dünya Kupasında yarıştığını belirterek “2005 yılında 300 kilometre uçarak kırdığım dünya rekorunu hala geçen olmadı” dedi.

Şimdiye kadar katıldığı Dünya Kupası yarışmalarında birden fazla başarılı sonuçlar aldığını dile getiren şampiyon Slilova, şöyle konuştu:

“Bayramören çok güzel bir yer. Güzel bir ortam, insanlar güzel. Burada güzel dağlar var. Çankırı, Dünya Kupası yarışmaları için uygun bir yer. Önümüzdeki yıl yapılacak olan Dünya Kupası'nın Bayramören’de yapılmasından büyük memnuniyet duyarım. Ancak aday uçuş noktaları arasında yapılacak değerlendirmeler sonucunda şampiyonanın burada yapılıp yapılmayacağına komite karar verecek. Bayramören için sevindirici bir karar çıkarsa mutlu olurum.”

Bu yıl ilk iki gün yaşanan kötü hava şartları nedeniyle az da olsa keyfinin kaçtığını belirten Petra Slilova, “Geçen yılki şampiyonada güzel uçuşlar yapmıştım. Bu yıl ne kadar mesadfe uçabileceğimi bilmiyorum. Bunu hava şartları ve ortam belirleyecek” derken, gözünü de gökyüzündeki bulutlardan ayırmıyordu.

TAHSİN TEKİN: HAVANIN DÜZELMESİ, BİZLERİ MUTLU ETTİ
Bayramören’de bugün havanın normal şartlarda seyretmesi, yarışmanın programında herhangi bir aksaklığa meydan vermeden gerçekleşmesini beraberinde getirdi.

Çanhavk Başkanı Tahsin Tekin “Nihayet hava şartları normale geçti. Bugün sabahtan itibaren programımız dahilinde olan tüm etapları aksaksız tamamladık. Her şey yolunda gidiyor. Tek üzüntüm, antrenman uçuşlarında yaşanan yağışlı hava nedeniyle rekor uçuşlarının gerçekleşmemiş olması. Bayramören’den rekor çıkartmak kısmet değilmiş.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler