Dünya yıldızı Fenerbahçede

Dünya yıldızı Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Chelsea'nin orta saha yıldızı Meireles ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertli ekip, Emre Belözoğlu'nun Atletico Madrid'e gitmesinden sonra orta sahada oluşan boşluğu bu hamleyle doldurdu. Fenerbahçe, bugün saat 14.30'da İstanbul'a gelen Raul Meireles ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sözleşme imzalandığı da KAP'a bildirildi.

BONSERVİSİ 10 MİLYON EURO
Fenerbahçe, Meireles'in bonservisi için Chelsea'ye 10 milyon Euro ödeyecek. Portekizli futbolcuya ise 2012-2013 sezonu için 3 milyon Euro sabit ücret ve 10 bin Euro maç başı, 2013-2014 sezonu için 2 milyon 500 bin Euro sabit ücret ve 10 bin Euro maç başı, 2014-2015 sezonu için 2 milyon 500 bin Euro ve 10 bin Euro maç başı, 2015-2016 sezonu için ise 2 milyon Euro ve 10 bin Euro maç başı ödenecek.
 
"TEKLİFE 'EVET' DEMEM KOLAY OLDU"
İmzanın ardından FBTV'ye konuşan Raul Meireles iddialı açıklamalar yaptı. İletişim Direktörü Orkun Yazgan ile birlikte FBTV'ye çıkan Portekizli futbolcu şunları söyledi:
 
"Fenerbahçe büyük bir takım. Fenerbahçe tarihini herkes iyi biliyor. Teklife 'Evet' demem çok kolay oldu. Chelsea ve Porto kadar büyük bir kulüp. Bu kulüplerle aynı seviyede bir takım. Aile meclisiyle konuştuktan sonra kararımızı verdik ve Fenerbahçe'ye geldim. Teknik direktörümüz bana kulüpten ve taraftarlardan bahsetti. Başlamak için sabırsızlanıyorum."
 
"KUYT, BANA FENERBAHÇE'Yİ ÖVDÜ"
"7 yaşındaki kızım ve eşim için yaşıyorum. 14 numaralı formayı kızımın doğum gününü simgelediği için seçtim." 
 
"Kuyt ile Liverpool'da birlikte oynadık. Çok iyi bir dosttur. Bana Fenerbahçe'yi anlattı ama buna gerek yoktu. Çünkü ben Fenerbahçe'yi zaten tanıyordum."
 
"DAHA DA DÖVME YAPTIRACAĞIM"
"Sahaya çıkarkan hiçbir uğurum yoktur. Böyle biri değilim."
 
"Dövme yaptırmak benim tutkum. Daha da durmayacağım; vücudumda hala boş yerler var. Ailemle ilgili sembolleri dövme yaptırdım. Hepsinin ayrı ayrı anlamı var."
 
"Chelsea ile harika bir yıl geçirdim. Şampiyonlar Ligi'ni kazandığımız an muhteşemdi. Finalde oynamadığım için üzgünüm biraz ama"
 
"İSTANBUL'U TANIMAK İSTİYORUM"
"İstanbul'da birçok Portekizli arkadaşım var. Dirk Kuyt bana İstanbul'un ne kadar muhteşem bir şehir olduğunu söyledi. Bir an önce bu şehri tanımak istiyorum."
 
"Porto'dayken Fenerbahçe'ye karşı oynadım. Bunun dışında Türkiye Ligi'ne özel bir ilgim olmadı. Ama zor bir lig olduğunu biliyorum."
 
"KUPALAR KAZANMAK İSTİYORUM"
"Fenerbahçe ile kupalar ve başarılar kazanmak istiyorum. Elimden geleni yapacağım tüm maçlarda. Bunun için söz veriyorum. Kazanmak için oynarım. Ama her şeyden önemlisi takım oyuncusuyum."
 
TÜRKİYE'YE GOL ATMIŞTI
29 yaşındaki Raul Meireles, Porto'da parlamış; bu performansı sonrası Liverpool'a transfer olmuştu. Ardından da 2011'de Chelsea'ye gitmişti. Londra ekibinin formasıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Portekizli, EURO 2008'de A Milli Takımımız'a gol atmıştı.
 
'DÖVMECİ' MEİRELES
Fenerbahçe'nin yeni transferi Raul Meireles ve eşi Ivone tam bir dövme tutkunu... Sarı-Lacivertlilerin Chelsea'den transfer ettiği Meireles vücudundaki dövmelerle dikkat çekiyor. İşte Meireles ve eşinin dövmeleri...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler