Dünyaca ünlü meteorolog: İklim değişikliği yalan

Dünyaca ünlü meteorolog: İklim değişikliği yalan

Dünyaca ünlü hava durumu kanalı 'Weather Channel'ın kurucusu TV meteorologu John Coleman, "küresel ısınma diye bir şey yok" açıklamasını yaptı.

Aynı zamanda yazar ve komplo teorisyeni olan Coleman, hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) bulgularını eleştirdiği açık mektubunda, uzmanların öne sürdüğü gibi dünyanın her geçen gün daha da ısındığı ve buna bağlı olarak iklim felaketleri yaşandığı tezini reddetti.

OKYANUSLAR YÜKSELMİYOR
Coleman mektubunda, “Okyanuslar yükselmiyor. Kutup buzulları tam tersine büyüyor. Kutup ayılarının sayısı da artıyor. Sıcak hava dalgaları gerçekte azalıyor. Söylenenlerin aksine artık daha az ve daha zayıf fırtınalar çıkıyor" diye yazdı.

BİLİM İNSANLARI DAR GÖRÜŞLÜ
Coleman IPCC'nin öne sürdüğü bulgular incelendiğinde günümüzde insan eliyle oluşan bir küresel ısınma yaşanmadığını iddia etti. Princeton Üniversitesi'nden iklim uzmanı William Happer da, Coleman'ın iddialarına destek verdi. Happer, "Dar görüşlü bilim insanları yüzünden atmosferde karbondioksit kadar kötü bir üne sahip başka bir kimyasal madde bulunmuyor. Karbondioksit seviyesindeki artışla bağlantılı olduğu söylenen sözde felaketlerin inanılmaz listesi, dünyanın bilim adı altında bunlara inanmasını sağladı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler