Dünyanın en pahalı evi İstanbulda

Dünyanın en pahalı evi İstanbul'da

Köprü altında yatan hazine..

Dünyanın en büyük müzayede evi Sotheby's, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen altında yer alan Zeki Paşa Yalısı ile New York'taki The Pierre Hotel'in 41., 42 ve 43.üncü katlarından oluşan tripleks Penthouse'u 125 milyon dolarla en değerli satılık gayrimenkuller arasında gösterdi.

DEĞERİNİ 10 MİLYON DOLAR DAHA YÜKSELTTİ
Hürriyet'te yer alan habere göre, Sohebys'in satış listesinde olmasına ragmen alıcısı çıkmayan Rumeli Hisarı'ndaki Zeki Paşa Yalısı ise geçen yılki 115 milyon dolarlık değerini 10 milyon dolar daha yükselterek 125 milyon dolar yükseldi.
 
Osmanlı dönemi topçu sınıfı komutanı Zeki Paşa'nın 3. kuşak aile bireylerinin oturduğu yalıyla otelciler ve ortadoğulu zengin aileler ilgilenirken, mütekabiliyet yasasının gecikmesinin yalının satışını da geciktirdiği belirtiliyor.
 
dunya_69.jpeg
 
5 KATLI 23 ODALI
5 katlı, 23 odası bulunan Zeki Paşa Yalısı'na talip olan Körfezli Kraliyet ailesinden bir veliaht yalıyı çok beğenmesine rağmen küçük bulduğu için almaktan vazgeçmişti. Yalı, XIX. yüzyılın ikinci yarısında Fransız mimar Alexandre Vallaury tarafından II. Abdülhamit dönemi nazırlarından Müşir Zeki Paşa için yaptırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler