Dünyanın konuştuğu model!

Dünyanın konuştuğu model!

10 yaşındaki model Thylane Loubry Blondeau, moda dünyasında tartışma yarattı.

10 yaşındaki model Thylane Loubry Blondeau'nun Vogue Paris dergisinde yayınlanan fotoğrafları moda dünyasında tartışma yarattı

Eski futbolcu Patrick Blondeau ve moda tasarımcısı Véronika Loubry'nin kızları 10 yaşındaki model Thylane Loubry Blondeau'nun, Vogue Paris'teki makyajlı ve elbiseli fotoğrafları, 'çocuk istismarı' tartışmalarını da beraberinde getirdi. Blondeau, modellik kariyerine henüz beş yaşında çocuk model olarak çıktığı Jean-Paul Gautier defilesinde başlamış.

"SANATSAL ÖZGÜRLÜK OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ"

Ailesinin de desteğiyle bir süredir modellik yapan 10 yaşındaki Blondeau'nun fotoğrafları moda çevrelerinde 'seksi' olduğu gerekçesiyle eleştirilirken, henüz çocuk yaştaki Blondeau'nun yetişkin bir kadın gibi resmedilmesinin kabullenilemez olduğu görüşü ağırlıkta. Çocuk istismarına karşı mücadele eden örgütler ve feminist gruplar ise fotoğrafların derhal dolaşımdan kaldırılması ve ailenin cezalandırılması gerektiğini savunuyor. Arizona Üniversitesi psikoloji profesörü Paul Miller ise "Fotoğrafların 'sanatsal özgürlük' argümanıyla savunulması anlamsız. Bu durum bir çocuk tacizcisinin benzer fotoğraflar çekip aynı savunmayı yapmasının yolunu açabilir" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler