'Durdurulana kadar adam öldürebilir'

'Durdurulana kadar adam öldürebilir'

Cezaevinden ikinci defa firar eden seri katil Ali Kaya 2003'teki ilk firarının ardından yakalandığında, üstünde uzun bir ölüm listesi bulundu.

Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 8 kişinin katili Ali Kaya (36), önceki gün cezaevinden ikinci firarını gerçekleştirdi. Pazar sabahı saat 10:30'da çıktığı açık görüş esnasında ziyaretçilerin arasına karışarak kaçan Ali Kaya'nın kaybolduğu, akşamüstü yoklama sırasında fark edildi. Çocuk yaşta hırsızlık, adam yaralama ve gasp olaylarına karışan ve 17 yaşında cezaevine konulan Ali Kaya, 1997'de 19 yaşındayken tahliye oldu. Aynı yıl Alanya'da emlak bürosu işleten amcası Celal Kaya'yı bıçaklayarak öldüren Kaya'ya beş yıl hapis cezası verildi. Silifke Cezaevi'nden 1999'da tahliye edilen Ali Kaya, bu kez Alanya'da, öz annesine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Zeynel Abidin Gümüş'ü öldürdü. Elazığ Kapalı Cezaevi'ndeyken "Akli dengesi bozuk" raporu ile akıl hastanesine yatırılan Kaya, "Kapalı yerde duramaz" raporu verilerek hastaneden de tahliye edildi. 

'İZMİR CANAVARI'NI ÖLDÜRDÜ 
Tahliyesinin ardından Alanya'da bıçakladığı üç kişiden ikisi ölen Kaya, raporlu olduğu için bu suçlardan tutuksuz yargılandı. Alanya Kapalı Cezaevi'nde görevli gardiyan Kemal Aksakal ve Hasan Askeroğlu'nu da sokakta yakalayıp bıçakla öldüren Ali Kaya, bu kez Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı. 2000'de aynı koğuşta kaldığı, akıl hastası cinayet hükümlüsü Tayfun Şahin'le birlikte, "İzmir canavarı" lakaplı seri katil Ayhan Kartal'ı bıçaklayarak öldüren Ali Kaya bu olayın ardından, yaşı genç olduğu ve yakalandığında masum bir ifade takınması nedeniyle artık "bebek yüzlü katil" lakabı ile anılıyordu. İlk firarını 2003'te Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi'nde gerçekleştiren Kaya, 2004'te Alanya Mahmutlar Beldesi'nde durdurulan şüpheli bir araçta, üstünde Erdal Yılmaz adına düzenlenmiş sahte bir kimlikle yakalandı. Bu sırada Kaya'nın cebinde, aralarında ünlü işadamlarının adlarının da yazılı olduğu, uzun bir isim listesi bulundu. Ali Kaya'nın çocukluğunda kendisine kötü davranan kişileri ve tacizci oldukları iddia edilen bazı kişileri ilk sıralara yerleştirdiği bu listenin, bir "ölüm listesi" olduğu anlaşıldı. 

'TOPLUMU TEMİZLEYECEĞİM' 
Ali Kaya, 2004'te ve son olarak 2012'de alınan ifadelerinde özetle şöyle demişti: "Dört sene sonra geldim. Yine en kısa zamanda geri döneceğim. Günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım. Görevimi başarıyla yapamadım fakat mutlaka yapacağım. Toplumu kötü insanlardan temizleyeceğim."

Tedavisinde görev alan uzman psikologlara göre "Durdurulana kadar adam öldürme" özelliğine sahip olan ve cinayetlerini her zaman bıçakla işlediği belirtilen Ali Kaya, aramızda geziyor. Seri katili bulmak için seferber olan güvenlik güçleri, vatandaşlara da ihbarların değerlendirileceği çağrısında bulunuyor. 
 
LİSTEDE ÜNLÜ İSİMLER DE VAR
Ali Kaya'nın 2004'te yaptığı "ölüm listesi"nde, kendisine kötü davranan kişiler ilk sıralarda yer alıyordu. Uzun olduğu belirtilen listede, bazı ünlü işadamlarının isimleri de yer alıyordu. (SABAH)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler