E-80de trafik durdu

E-80'de trafik durdu

Yoğun kar yağışı akşam saatlerinde yerini şiddetli rüzgara bıraktı.

Akşam saatleri bölgede başlayan şiddetli rüzgar ve fırtına E-80'de trafiği kilitledi.

Sözcü18 Haber merkezinin bölgeden aldığı bilgilere göre Ilgaz - Kurşunlu - Çerkeş hattında saatler 17.00'yi gösterirken yaklaşık 200 aracın hareketsiz halde durduğu öğrenildi.

Karayollarına bağlı ekiplerin bölgede çalışmalarını yoğun olarak sürdürmesine karşın hava şartlarının sert ve çetin olması çalışmaları da büyük ölçüde engelliyor.

ÇERKEŞ'TE ELEKTRİKLER KESİK

Bölgede kış şartları olabildiğince ağır geçerken, bölgedeki rüzgar ve fırtınanın etkisiyle Çerkeş'te elektrik hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle ilçede elektriklerin aralıklı olarak kesildiği öğrenildi.

Rüzgar ve tipi dolayısıyla görüş mesafesinin 3-5 metreden fazla olmadığı öğrenildi.

VALİ ÖZCAN'DAN SÖZCÜ18'E AÇIKLAMA

Gelişmelerle ilgili olarak telefonla kendisine ulaştığımız Çankırı Valisi Vahdettin Özcan "Başta Ilgaz - Kastamonu yolu olmak üzere belirttiğiniz Ilgaz - Çerkeş arası yoğun kar ve tipi nedeniyle halen kapalı durumda. Karayolları Bölge Müdürümüz Sami bey olay yerinde. Çalışmaları yerinde takip ediyor. En kısa sürede yolu tekrar trafiğe açma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor." dedi. Vali Özcan gelişmeleri aralıklı olarak paylaşabileceğini de ifade etti.

TİPİ VE FIRTINA CUMARTESİ SABAHA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji yetkilileri yaptıkları açıklamada "bölgede rüzgarın yarın (cumartesi) sabah saatlerine kadar kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgarla birlikte, kar yağışı ve yerde kar örtüsü olan bölgelerde tipi beklenmektedir. Görüş mesafesinin düşmesi sonucu ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceği değerlendirildiğinden başta sürücülerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" dedi.

SON DAKİKA BİLGİSİ (Saat: 23.45)

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Çerkeş Bölge Trafik ekipleri İstanbul yönünden Samsun istikametine giden araçları Çerkeş'te benzin istasyonlarına çekiyorlar. Yol tamamen trafiğe kapatılmış durumda.

Çok sayıda araç, Çerkeş ilçesinde bekletiliyor. Bazı yolcular da otellere yerleştirilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler