Ece Turhan davasında yeni karar: 2 milyon 232 bin lira tazminat

Ece Turhan davasında yeni karar: 2 milyon 232 bin lira tazminat

İstiklal Caddesinde kafasına 250 kilogram ağırlığında cam düşen Ece Turhan ve ailesi 2 milyon 232 bin lira tazminat kazandı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 9 yıl önce bir iş hanının beşinci katından üzerine 250 kiloluk cam düşen Ece Turhan ve ailesinin kazandığı 2 milyon 200 bin liralık tazminat kararını İstinaf Mahkemesi’nin bozmasının ardından mahkeme tekrar aynı tazminata hükmetti. 22 ameliyat geçiren ve yüzde 90 görme kaybı yaşadıktan sonra hayata tutunan Ece Turhan ve ailesininin kazandığı tazminat davası usülden bozulduktan sonra mahkeme eksiklikleri gidererek, sorumlu 3 şirket faiziyle birlikte 2.2 milyon TL ödemesine hükmetti.

İstanbul 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına Ece Turhan katılmazken tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan davacı Ece Turhan'ın avukatı Hakan Semizoğlu, “Manevi tazminat yönünden talebimiz gibi karar verilsin” dedi. Davalılardan Sifisan Sinemacılık şirketinin avukatı ise “Davanın reddine karar verilsin” talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme Ece Turhan ve ailesine 2 milyon 232 bin 704 lira ödenmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?
22 Ocak 2009 günü o dönem İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Ece Turhan'ın üstüne AFM İş hanı'nın 5'inci katından 7 buçuk metre uzunluğunda 250 kilogramlık bir cam kütlesi düşmüştü.

Üç buçuk ay yaşam mücadelesi veren ve bugüne kadar 22 ameliyat geçiren Ece Turhan'ın gözlerinde yüzde 90 görme kaybı oluşmuştu. Ece Turhan'a özel gözlük verilirken ailesi de sorumlular hakkında iki ayrı dava açmıştı. 8 yıldır süren davada mahkeme Ece Turhan ve ailesine davalıların toplamda 2 milyon 231 bin 704 lira 14 kuruş tazminat ödemesine karar vermişti. Davalılar mahkemenin kararını İstinaf Mahkemesi'ne taşımıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) 3.Hukuk Dairesi, 15 Kasım 2017 tarihinde dava dosyasının usulden bozulmasına karar vermiş, dava yeniden görülmeye başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler