Eczacıbaşı VitrA dünya şampiyonu

Eczacıbaşı VitrA dünya şampiyonu

Pomi Casalmaggiore'yi finalde deviren Eczacıbaşı VitrA, Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste ikinci kez zafere ulaştı.

Filipinler'in Manila şehrinde devam eden Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası finalinde İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore’yi nefes kesen maçta 3-2 yenen Eczacıbaşı VitrA, şampiyon oldu. Temsilcimiz böylece Dünya Şampiyonası’nı üst üste 2 kez kazanan tek takım olarak tarihe geçti.

Manila'ya organizasyonun son şampiyonu unvanıyla gelen Eczacıbaşı VitrA, tie-break’e giden zorlu mücadele sonrası unvanını korumayı başardı. Rakibini 25-19, 20-25, 25-19, 22-25 ve 15-11’lik setlerle mağlup eden temsilcimiz, üst üste 2’nci kez Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonluğuna ulaştı.

sampiyon-eczacibasi-vitra-resim-10.jpg

BAKAN KILIÇ’TAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası’nda şampiyon olan Eczacıbaşı VitrA ve şampiyonada üçüncü olan VakıfBank için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kadın voleybol takımlarımızla son yıllarda elde ettiğimiz tarihi başarılara bu yıl bir yenisini daha ekledik. Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası’nda, İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore’yi yenerek bu organizasyonda üst üste 2. kez şampiyonluğuna ulaşan Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı’mızı ve aynı şampiyonada üçüncü olan VakıfBank kadın voleybol takımımızı kutluyorum. Bu önemli başarılar, ülke voleybolundaki gelişimi de en güzel şekilde gözler önüne seriyor. Voleybolda dünyanın önemli markalarından biri olan Türkiye’mizin Milli takımlar ve kulüpler düzeyinde gelecek yıllarda da büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. İki değerli kulübümüze de başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler