Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yalak açılışına katıldı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yalak açılışına katıldı

Edirne'nin 13 köyüne yapılan yalakların açılışını "Ben hayvanları çok seviyorum" diyen Vali Dursun Ali Şahin yaptı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Havsa’nın Azatlı Köyü’nde büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesi için meraya yapılan yalak (Svat) açılışını yaptı. Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 13 köyde büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesi için yalak (Svat) yaptırdı.

EDİRNE VALİSİ ŞAHİN DE TÖRENE KATILDI
Hayvanların için yapılan yalakların tamamlanması nedeniyle Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı tören düzenlendi. Havsa’ya bağlı Azatlı Köyü merasında düzenlenen törene Vali Şahin’in yanı sıra Kaymakam Alparslan Kılıç, Edirne Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı ile köylüler katıldı.

"BEN HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUM, HAYVAN DEYİP GEÇMEYİN"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, hayvanları çok sevdiği için törene katıldığını söyleyerek, “Bazılarına göre svat, bazılara göre ise yalak olan bu sulaklar hayvanlar için çok önemli. Bu yalaklardan su içen ineklerin süt verimi artacak. Ben hayvanları çok seviyorum. Hayvan deyip geçmeyin” dedi.

YALAKLARIN KURDELESİNİ KESTİ
Daha sonra etrafı balonlarla ve Türk Bayrağı ile süslenen yalakların kurdelesi Vali Şahin tarafından kesildi. Açılış töreninin ardından Azatlı Köyü’ne 100 de fidan dikimi gerçekleştirildi.

yalak-edirne-resim-11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler