Edremit sular altında

Edremit sular altında

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaşanan sel nedeniyle Balıkesir'e 14 araç, 8 kurtarma botu ve 64 personel gönderdi.

Dün saat 17.00 ile 23.00 arasında meydana gelen şiddetli yağış sonucu Balıkesir Edremit ve Havran ilçelerinde sel ve su baskınları meydana geldi. 

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Balıkesir İl AFAD'dan 4 araç, 2 kurtarma botu, 20 personel, İzmir İl AFAD'dan 5 araç, 2 kurtarma botu, 22 personel, Bursa İl AFAD'dan 4 araç, 3 kurtarma botu, 17 personel ve Çanakkale İl AFAD'dan da 1 araç, 1 kurtarma botu, 5 personel olmak üzere toplam 14 araç, 8 kurtarma botu, 64 personel sel bölgesine gönderildi. 
 
Edremit ilçesine bağlı Akçay, Zeytinli ve Kadıköy beldelerinde 64 personel 14 araç ve 8 kurtarma botu ile mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına devam edildiği belirtilen açıklamada, ayrıca Balıkesir merkezden ve çevre illerden Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekiplerinin çalışmalara eşlik ettiği kaydedildi. Havran ilçesi Zeytinli beldesi arasında bulunan Kanlı dere çayı taşması sonucu bir köprü hasar gördüğü ifade edilen açıklamada, trafiğe kapanan Balıkesir-Çanakkale karayolunun kontrollü şekilde ulaşıma açıldığı bildirildi. 
 
Saat 06.00 itibarı ile Balıkesir genelinde yağışların durduğuna işaret edilen açıklamada, sel suları çekilmeye başladığının da altı çizildi.
 
KAYMAKAM: YAŞADIĞIMIZ AFET ÇOK BÜYÜK 
Edremit Çanakkale E 87 karayolunda çok sayıda araç, oluşan sel yüzünden mahsur kaldı. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi. E 87 karayolunda trafik akışı durdu.
 
Balıkesir'den gelen 9 kişilik Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri, ilçede çalışmalara başladı. Çanakkale'den de AFAD kurtarma ekiplerinin yola çıktığı öğrenildi.
 
Edremit Kaymakamı Osman Tunç, yaşananın çok büyük afet olduğunu belirterek, "Son üç dört saat içerisinde metrekareye 117 kilogram yağış aldık" dedi.
 
"Şu ana kadar ilçemizde bir can kaybı yok, inşallah olmaz da. Hayvan telef olmuş olabilir ama net bir bilgi yok" diyen Tunç, ev ve iş yerlerine su baskınlarının yaşandığı yönünde kendilerine ulaşan çok sayıda bilginin olduğunu söyledi.
 
Tunç, "Bunlarla ilgili şu an bir rakam vermek mümkün değil, ancak belediye ve tüm kurtarma ekipleri canla başla çalışıyor. Balıkesir'den AFAD ekipleri geldi. Belediyelerin desteğiyle çalışıyorlar. Şu anda her yere herkes koşturuyor. Yaşadığımız afet çok büyük. Son üç dört saat içerisinde metrekareye 117 kilogram yağış aldık. Bu çok kuvvetli bir yağış, afet bu" diye konuştu.
 
Bu arada araçlarında mahsur kalanlar, belediye ekipleri ve civar yerleşim yerlerinden çağrılan özel kepçe ve iş makineleri ile kurtarılıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler