Egemen Bağış ne demek istedi? İZLE

Egemen Bağış ne demek istedi? İZLE

Egemen Bağış Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin Suriye'de ölen 100 bin kişiyle kıyaslanmaması gerektiğini söyledi ve ilave etti...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Söz Sende isimli programda Balçiçek İlter'in sorularına yanıt verdi. Bağış verdiği yanıtlardan birinde: 'Suriye'de 100 bin kişinin hayatını kaybetttiği olaylarla kıyaslarsanız devede kulak...' yorumunda bulundu.
 
İşte o ilginç diyalog:
 
Egemen Bağış: Suriye'de 2 yılda 100 bin kişi öldü. Gıkı çıkmayan uluslararası medya, Taksim'deki basit bir gösteri için 8 saat aralıksız yayın yaptı. Sanki dünyaya bir iç savaş yaşıyormuşuz gibi gösterdi.
 
Balçiçek İlter: Basit demeyelim isterseniz. İnsanlar hayatlarını kaybettiler... 
 
Egemen Bağış: Suriye'de 100 bin kişinin hayatını kaybetttiği olaylarla kıyaslarsanız devede kulak...
 
Balçiçek İlter: Ama insanlar öldü...
 
Egemen Bağış: Ölen insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkede kimsenin genç yaşta hayatını kaybetmesini istemeyiz. Ama şu da bir gerçek; burada yaşanan olaylar Paris'te, Lonra'da, Newyork'ta yaşansaydı oradaki polise de molotof atılsaydı çok daha yüksek sayıda insan kaybı olurdu. Bizim polisimiz sabretmiştir, göğsünü siper etmiştir...
 
Balçiçek İlter: "Taksim'e çıkan herkes teröristtir." demiştiniz...
 
Egemen Bağış: Hayır, bakın. Hemen açıklayayaım. Bu telefon bağlantılı bir yayında söylediğim bir cümlenin çarpıtılmış halidir. Başbakan bir dizi toplantı ve istişareden sonra çıktı dedi ki; 'Biz Topçu Kışlası inşaatını durduruyoruz. Yargı kararını bekleyeceğiz. Ona göre plebisit yapacağız. Şimdi bu söylendikte sonra, o noktadan sonra gösteriye devam etmenin bir anlamı yok. O güne kadar da Taksim meydanında adını vermek istemediğim terör örgütlerinin flamaları asılıydı. Ben de dedim ki; o noktadan sonra çevreci gençlerin taleplerinin karşılanacağını Başbakan bizzat söyledi. Hala oraya gidenler oradaki terör örgütü mensuplarıyla karıştırılabilirler. Bu bir uyarıydı. Ben terörist demedim. Hiçbir bakan kendi vatandaşına terörist demez. Teröristlerle karıştırılabileceklerinin uyarısını yaptım.
 
İŞTE O GÖRÜNTÜLER...
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler