Eğitim-Sen Genel Sekreteri: Terör örgütü mü olduk şimdi?

Eğitim-Sen Genel Sekreteri: Terör örgütü mü olduk şimdi?

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, “2 gündür kamuoyunda ‘terör operasyonları’ yapılıyor ve bugün de bizim genel merkezimiz basıldı. Terör örgütü’ demek mi istiyorlar bize?” dedi

Yapılan baskında polisin elindeki talimatın el yazısıyla yazılmış olduğuna dikkat çeken Eğitim-Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, “Cumhurbaşkanı çıkıyor, terör operasyonları için talimat veriyor, devamı gelecek diyor ve iki gün sonra misafirhanemize baskın yapılıyor. Terör örgütü mü demek istiyorlar bize?” dedi.

Eğitim-Sen baskınını Taraf’a değerlendiren Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

EL YAZISIYLA TALİMAT VERİLMİŞ
Durumu özetlemek gerekirse daha önce Adıyaman’da 3 Eğitim-Sen üyemiz gözaltına alındı, bugün de genel merkezimiz basıldı ve misafirhanemizde kalan 9 kişi hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Tuhaf olan şey ise bu talimatı veren savcıya şu an ulaşamıyoruz. Misafirhanenin aranması, şüpheli şahısların gözaltına alınmasına dair el yazısıyla bir talimat yazısı yazmış.

TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ DEMEK İSTİYORLAR?
Cumhurbaşkanımız çıkıyor, terör operasyonları için talimat veriyor, “devamı gelecek” diyor ve misafirhanemize baskın yapılıyor. Terör örgütü’ demek mi istiyorlar bize? Emek ve demokrasi güçlerine karşı bir tahammülsüzlük var, kendi açımızdan 2009 yılından beri bu süreci yaşıyoruz. Daha önce de basıldık, daha önce de iktidarların hedefi olduk. Yapılan baskınlarla toplumun her kesimi üzerinden korku yaratmak istiyorlar. Bu gözaltılar, tutuklamalar herhangi bir çözüm üretmez, ülkenin daha güvenilir bir yer olmasına hizmet etmez. Ben direnenlerin, barışın ve umudun kazanacağını düşünüyorum. O açıdan HDP’nin barış söylemleri önemli bizim için." (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler