Ek bina Mart ayında hizmete girecek

Ek bina Mart ayında hizmete girecek

100 Yataklı Devlet Hastanesi ek binası Mart ayında hizmete açılacak.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Tahiroğlu, 100 yataklı devlet hastanesi ek binası ve yeni yapılacak olan Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

Hacı Ali Dinlenme tesislerinde basın mensupları ile bir araya gelen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Tahiroğlu yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

“İlimize, yüzde 94 oranında yapımı tamamlanan 100 yataklı devlet hastanesi ek binası 14 milyon 30 bin TL bedelle ihale edilmiş olup, bugün itibari ile fiziki gerçekleştirmesi yüzde 94’dür” diyen Tahiroğlu, “Yeni hastanemizin hizmete girmesi ile vatandaşlarımıza daha rahat ve daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunumunu amaçlamaktayız. Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almak için diğer büyük şehirlere giderek katlanmış oldukları eziyetlerin önüne geçilecek olup ilimiz aksine çevre illere de sağlık hizmeti verir hale gelecektir. Hastanemiz 4 bloktan oluşmakta olup 4 bin 500 m² oturum alanına, 16 bin 500 m² kapalı alana sahiptir. Mevcut hastanelerimizle birlikte toplamda 39 bin 410 m² kapalı alanda hizmet vereceğiz” dedi

“Yeni hastanemizle; daha rahat bekleme alanları, çevre düzenlemesi ve otoparklarıyla son derece modern bir sağlık kompleksine kavuşmuş olacağız” diyen Tahiroğlu, Yeni hastanemiz; 4 adet suit hasta odası, 32 adet tek kişilik ve 32 adet çift kişilik hasta odası ile otel konforunda hasta ve refakatçisinin rahat bir şekilde konaklayabileceği sağlık hizmeti verecektir. Mevcut hastanemizde 150 m²'lik alanda verilen acil sağlık hizmetlerimiz, yeni hastanemizin hizmete girmesiyle 710 m²'lik alanda modern çağın gerektirdiği şartlarda verilecektir.

Vatandaşlarımızın hizmetin en kalitelisine layık olduğu bilinciyle sağlık hizmetleri yatımlarımıza sadece ilimiz merkezinde değil, Çerkeş ve Kurşunlu ilçelerimizde de yapmış olduğumuz yeni hastane binalarıyla devam etmekteyiz. Ayrıca ilimize 35 Ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapımı için çalışmalarımız tamamlanmış olup önümüzdeki ay içerisinde inşaatına başlanılacaktır” dedi.

Yapılan sunumun ardından basın mensuplarının sorularına da cevaplandıran Tahiroğlu, “Kırkevler Hastanesi’ne deprem güçlendirmesi yapılacak mı?” sorusu üzerine, “Kırkevler Hastanemiz Çankırı’daki en sağlam binalardan biridir. Fakat yaşanacak bir deprem anında bu tür merkezlerin mutlaka hizmet vermesi gerekiyor. Bu nedenle daha kaliteli bir hizmet vermesi için güçlendirme çalışması yapılacak” dedi.

Sunum sonrasında 100 yataklı devlet hastanesi ek binasında incelemelerde bulunuldu. Tüm odaları gezdiren Tahiroğlu, hastanenin tamamlanması sonrasında bölgenin en modern yapısına kavuşulacağını aktardı.

TOPCU: GÜNDE ORTALAMA 2500 VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİYORUZ
Çankırı Devlet Hastanesinde 550′i kadrolu olmak üzere 780 kişinin çalıştığını dile getiren Hastane Başhekimi Dr. İsmail Çağatay Topcu, yeni hizmet binasının tamamlanması sonrasında vatandaşa daha kaliteli bir hizmet vereceklerini belirterek, “Günlük ortalama 2 bin 500 vatandaşımız muayene oluyor ve yılda yaklaşık 500 bin kişiye hizmet veriyoruz” dedi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Özcan ise, “Gerçekten güzel bir yapıyı ilimize kazandırmış olacağız. Yapılan her çalışma vatandaşımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak içindir ve bizler bunun için çalışıyoruz” dedi. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler