Ekrem Dumanlı gözaltına alındı

Ekrem Dumanlı gözaltına alındı

Zaman gazetesinde yoğun kalabalık...

14 Aralık sabahı başlayan operasyonda tarihi anlar yaşandı. Sabah saatlerinde gelip daha sonra ayrılan polisler Ekrem Dumanlı’yı gözaltına almak üzere Zaman Gazetesi’ne tekrar geldi. Bu sırada binada arbede yaşandı.

Sabah saatlerinde ‘paralel yapı’ iddialarıyla ilgili çok sayıda ilde başlayan operasyon Türkiye gündemini sarstı.

14 ARALIK OPERASYONU
Gözaltına alınacak isimler arasında yer alan Ekram Dumanlı’yı emniyete götürmek üzere Zaman Gazetesi’ne gelen polisler gözaltı işlemi yapmadan binandan ayrıldı. Dumanlı daha sonra basın mensuplarına açıklama yaparak, “polis arkadaşları bekliyorum” dedi.

Polisler birkaç saat sonra tekrar zaman Gazetesi’ne geldi. Bu sırada Zaman çalışanları polislere sloganlar ve pankartlarla büyük tepki gösterdi.

b40gz3pigaiwf1k.jpg

Yaşanan arbedenin ardından polisler Ekrem Dumanlı’nın yanına giderek gözaltına aldı. Ekrem Dumanlı ve polisler alkışlar ve protestolar eşliğinde merdivenlerden indi.

Zaman çalışanlarının "özgür basın susturulamaz" şeklinde slogana attığı duyuldu. Dumanlı'ya eski AK Parti mileltvekili Hakan Şükür de eşlik etti.

Dumanlı gözaltına alınırken binaya Milad Partisi Genel başkanı İdris Naim Şahin ve DGP Genel Başkanı İdris Bal da geldi. 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni 'Ekrem Abi Allah'a Emanet' sloganları altında polis tarafından binadan çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler