El ele intihara gittiler!

El ele intihara gittiler!

Kahreden haber Eskişehir'den. 8’inci sınıf öğrenci olan ikisi de 14 yaşlarında N.F. ile E.Ç. adlı kızlar sulama kanalına atladı. E.A. çevredekiler tarafından kurtarılırken, N.F. kayboldu.

Olay bugün saat 15.00 sıralarında Çamlıca Mahallesi Elmalık mevkiindeki DSİ’ye ait sulama kanalında meydana geldi. Şehit Barış Öztürk Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri olan N.F. ile E.Ç., ’Mutlu değiliz’ yazılı not yazıp, içerisinde defter ve kitapların olduğu okul çantaları ile montlarını su kıyısına bıraktıktan sonra, sulama kanalına atladı. Suda çırpınan kızları gören çevredekiler kanala doğru koştu. Kızlardan E.Ç.’yi köprü yakınında sudan çekip alarak dışarı çıkardı. Akıntıda çırpınan N.F. ise kısa süre sonra gözden kayboldu. 

Kurtarılan E.Ç., 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan E.Ç.’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinden 3 kişi, kanılın her iki tarafından tutularak gerilen ipe tutunarak suya girdi. Ekipler bu şekilde suda N.F.’yi aradı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Ankara’dan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden dalgıç talebinde bulunduklarını, dalgıçların gelmesiyle kanalda geniş çaplı arama yapılacağını, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu arada hastanede tedavisi süren E.Ç.’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında ’Sen hep mutlu ol Yusuf’um’, ’Ölüm haberimi aldığında mutlu olacak insanlar var’, ’Sabah uykum gibi sevebileceğim biri lazım’ cümlelerini yazdığı belirtilirken, suda kaybolan N.F.’nin facebook’taki sayfasında ise olaydan sadece birkaç dakika önce ’Varlığımla terbiye olmayanı yokluğumla terbiye ederim’ cümlesini yazdığı görüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler