Elazığspor, Barcelonayı bile geçti!

Elazığspor, Barcelona'yı bile geçti!

Spor Toto 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta 48 puanla namağlup liderliğini sürdüren Elazığspor, bu sezon dünyanın en iyi takımı olarak kabul edilen Barcelona’nın 28 maçlık yenilmezlik rekorunu geçti.

Gakkoşlar, şimdi de Türkiye’de 47 maçlık yenilmezlik rekorunu elinde bulunduran Beşiktaş’ın rekoruna göz dikti.

Elazığspor, geçen yıl 7 Şubat tarihinde 25’nci haftada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİSPOR’a 1-0 yenildikten sonra aynı sezon kalan 13 maçın tamamını kazanarak, küme düşmekten son anda kurtuldu. Elazığspor, o tarihten beri oynadığı 33 resmi maçta hiç yenilmedi.

Dünyanın en iyi takımı olarak kabul edilen, İspanyol devi Barcelona’nın 28 maçlık yenilmezlik rekorunu kıran Elazığspor, şimdi de Beşiktaş’ın rekoruna gözdikti. 1992-93 sezonunda fırtına gibi esen Beşiktaş, 13’üncü haftada İnünü Stadında Galatasaray ile oynadığı maçta 3-1 yenilmişti. Aynı sezon oynadığı tüm lig ve kupa maçlarında yenilmeyen Kara Kartal, 47 maçta yenilmemişti.

Geçen yıl ligde oynadıkları son 13 maçta yenilmeyen Elazığspor, bu sezon Spor Toto 2’nci Lig Kırmızı Gurup’ta oynadığı 20 maçta yenilgi yüzü görmedi. Gakkoşlar, 14 galibiyet, kendi sahasında 2, deplasmanda da 4 olmak üzere toplam 6 beraberlik aldı.

Türkiye liglerinin namağlup tek futbol takımı olan Elazığspor, bölgede de büyük heyecan yarattı. Kendi sahasında oynadığı maçları büyük bir heyecanla takip eden bordo beyazlı taraftarlar ise karşılaşmalara ayrı hava katıyor.

Elazığspor’un kendi evinde oynadığı her maçı takip eden Vali Muammer Erol, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, İl jandarma Komutanı Zafer Koç, Elazığspor formasıyla karşılaşmaları zaman zaman taraftarların arasında izliyor.

Son olarak kendi sahasında Ofspor’u kendi sahasında 2-1’lik skorla geçen Gakkoşlar, Çarşamba günü deplasmanda oynayacakları Adana Demirspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Bordo beyazlı futbolcular, bu maçtan da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Elazığspor Futbol Şube sorumlusu Murat Turan, ağır saha koşullarına rağmen Ofspor maçını kayıpsız geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Turan, "Hem 3 puan aldık, hem yenilmezlik ünvanımızı devam ettirdik. Teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyorum. 12’nci adamımız taraftarlarımıza bizleri yanlız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Bank Asya yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. En yakın takipçimizle 12 puan farkı bizi rehavete sokmayacaktır. Aksine hedefimize ulaşma konusunda sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. Adana Demirspor maçında puan alarak namğlup ünvanımızı devam ettirmek istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler