Elçiliğe saldırı! En az 23 ölü

Elçiliğe saldırı! En az 23 ölü

Beyrut'ta bombalı saldırı...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran elçiliğinin yanında bombalı araç patladı. Reuters Lübnan Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığı bilgiye göre ölü sayısını 23 yaralı sayısını ise 146 olarak geçti. Saldırıda ilk olarak bir motosikletin, saniyeler sonra ise bombalı bir aracın patlatıldığı ifade edildi. Saldırıyı El Kaide'ye bağlı Abdullah Azam Taburu üstlendi.
 
İRAN KÜLTÜR ATEŞESİ ÖLDÜ
Elçilikten yapılan açıklamada binanın içinde bulunanların zarar görmediği açıklansa da İran Kültür Ateşesi Ibrahim Ansari'nin yaralandığı kaydedildi. Öte yandan Lübnanlı yetkililer ateşenin eçiliğe girerken yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede öldüğü bilgisini veriyor...
 
'SALDIRININ ARKASINDA İSRAİL VAR
Suriye yönetiminin iç savaş süresince en büyük destekçilerinden olan Hizbullah'ın merkezi olan Beyrut'taki patlamaya ilk tepki geldi. Suriye saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Suriye Enformasyon Bakanı ise saldırının ardında İsrail ve Mossad'ın olduğunu iddia etti. İsrail'den ise bu suçlamaya yanıt gecikmedi. İsrail Dışişleri yetkililerinden Tzachi Hanegbi 'Bu saldırı Suriye'nin iç işlerine karışılmasının sonucudur. açıklamasını yaptı. 
 
0000000-beyrutbombalisaldiri-elkaide-sozcu-resim-09.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler