Elektrik kesintisi istifayı getirdi!

Elektrik kesintisi istifayı getirdi!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta salı günü yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili konuştu. Yıldız TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin büyük bir bölümünü karanlıkta bırakan elektrik kesintilerinin yankıları sürüyor. Büyük elektrik kesintisiyle ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın istifa ettiğini duyurdu. Olayla ilgili bölgelerdeki araştırmaların devam ettiğini bildiren Yıldız, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Konuşmasında Almanya'da yaşanan elektrik kesintilerinden örnekler veren Yıldız, "Türkiye'deki elektrik kesintileriyle Almanya'da ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde yaşanan kesintiler benzerlik taşıyor" dedi.

Yıldız, kesintilerle ilgili her şeyin açıkca paylaşıldığını belirtti ve "Ne varsa olduğu gibi kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

'TEKNİK ARIZAYLA BERABER İŞLETİM HATASI' 
Büyük elektrik kesintisine neden olan veya olabilecek her şeyin göz önünde bulundurulduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, "Teknik bir arıza nedeniyle yaşanmakla beraber bir işletim hatası olduğunun da düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler