Emekli astsubaylardan Anıtkabir çıkarması

Emekli astsubaylardan Anıtkabir çıkarması

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, astsubaylar ve yakınları ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e akın attı.

Anıtkabir’in ardından Kızılay’a doğru yürüyen astsubaylar eylemlerini burada da sürdürdüler. Ankara’daki Abdi İpekçi Parkı’nda 10 gündür “ölüm orucu” eylemi yapan emekli astsubaylardan 8’i geçen günlerde fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de onayladığı askeri kanunlarda değişiklik paketi, astsubaylarda rahatsızlık yarattı. Bu tasarıyı uzun zamandır bekleyen, özlük haklarının subaylardan geride kaldığını öne süren astsubaylar hayal kırıklığı yaşadı.

Astsubayların sorunlarını dinlemek ve çözüm getirmek amacıyla
GenelkurmayBaşkanlığı karargahında yapılan toplantıda da sonuca varılamadı. Genelkurmay’daki toplantıdan da sonuç alamayan astsubaylar geçtiğimiz günlerde ölüm orucu kararı almışlardı.

TSK’daki mevcudu 97 bin olan astsubaylar, orduevleri, kamp, sosyal tesisler ve askeri hastanelerdeki ayrımın kalkmasını, adil lojman paylaşımı ile subaylarla aralarındaki yüksek tazminat ve maaş farkının kapatılmasını talep ediyor.

14 GÜNDE 6 İNTİHAR
Astsubayların sıkıntıları 2013’de peş peşe gelen intiharlarla gündeme geldi. 3 yıl içinde intihar eden astsubay sayısı son olaylarla birlikte 53’e yükseldi. Geçen yıl Yücel Çevik 25 Kasım’da İstanbul’da, Mürsel Kayataş 21 Kasım’da Sivas’ta, Bülent Aydınöz 15 Kasım’da Bartın’da, Ferdi Altınsoy 14 Kasım’da Tunceli’de, Yılmaz Doğan 13 Kasım’da Ankara’da, Vedat Tanrıverdi 11 Kasım’da Lefkoşa’da intihar etmişti. En son ise istihkam Başçavuş Eylem Kürekçioğlu 13 Şubat’ta İzmir’de evinde intihar etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler