Emekli çift evini buraya yaptı!

Emekli çift evini buraya yaptı!

Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki ev sinema yapımcılarının da dikkatini çekiyor...

Bekir-Nermin Taştan çiftinin, İstanbul'da çalışıp emekli olduktan sonra döndükleri memleketleri Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, yaklaşık 50 metre yükseklikteki kayaların üzerine yaptırdıkları, 96 basamaklı merdivenden çıkılan ev, vatandaşların ilgisini çekiyor.
 
Emekli sınıf öğretmeni Nermin Taştan (59), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunun geçtiği kayalıklarda hep bir ev yapmanın hayalini kurduğunu, bu hayalini emekli olduktan sonra gerçekleştirme imkanı bulduğunu söyledi.
 
Yıllarca İstanbul'da çalıştıktan sonra, doğayı çok sevdikleri ve şehir hayatının gürültüsünden uzak bir emeklilik geçirmek istedikleri için eşiyle Kemaliye'ye dönmeye karar verdiklerini belirten Taştan, köye döndükten sonra hayalini kurduğu evi yapmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.
 
Evin inşası için usta arayışına girdiklerini dile getiren Taştan, şöyle konuştu:
 
"İlk etapta usta bulamadık, sonradan birkaç usta geldi, baktılar. Önce 'yaparız' dediler sonra çok uçuk fiyatlar söylediler, yapmamak için. Çok ısrarlı olunca, kayınbiraderim 'ya siz madem bu kadar istiyorsunuz ben yaparım' dedi ve yeğenlerimle inşaata başladık. Eşim, kayınbiraderim, yeğenlerim hep birlikte bir şeyleri taşıdık, hayvan gücüyle, kumunu, çimentosunu, taşını taşıdık aşağıya, oradan makarayla yukarıya taşıdık ve inşa ettik."
 
Nermin Taştan, 1999 yılında yapımına başladıkları eve sonradan yeni  bölümler eklediklerini ve çevre düzenlemesini yaptıklarını söyledi.
 
Kayalıklara ev yapmaya karar verdiklerinde, bunun akıllıcı bir iş olmadığı yönünde yorumlar yapıldığını aktaran Taştan, aynı kişilerin ilçeye tepeden bakan evin bugünkü halini gördükten sonra buradan hayranlıkla söz ettiklerini belirtti.
 
İlçenin, tarihi evleri, mekanları, yeşili, dağları, tepeleri ve Karasu Nehri ile mükemmel bir görünüme sahip olduğunu vurgulayan Taştan, dışarıdan  buraya gelen turistlerin ilk dikkatini çeken yerin, kayalıkların üstünde, uçurum kenarına inşa edilmiş evleri olduğunu bildirdi.
 
Kayanın başındaki evin, ilçenin her yerinden rahatlıkla görülebildiğini açıklayan Taştan, şunları kaydetti:
 
"Burayı yaptırdıkan sonra, merkeze giden yani karayolundan geçen  araçlardakilerin resim çekmeden gittiğini hatırlamıyorum ve onlardan 96  basamaktan oluşan merdiveni çıkmaya cesaret edenler çıkıp geliyorlar. O anda neyimiz varsa paylaşıyoruz. Burası özel bir mülk, kimin ne zaman geleceğini bilemiyoruz, yemek yiyorsak buyur ediyoruz. Ne yapıyorsak onlar da dahil oluyorlar. Bundan zaman zaman mutlu oluyoruz ama çok yoğun kalabalıklar üst üste geldiği zaman zorlandığımız anlar oluyor. Bazen 70-80'nin üzerinde insan geliyor. Hep birden geldikleri zaman yer küçük olduğu için zorlanıyoruz, yoksa alıştık artık. Gelsinler, mutlu oluyoruz gelmelerinden."
 
Film çekimi için teklif
 Nermin Taştan, bir prodüksiyon şirketinden film çekimi için teklif aldıklarını belirterek, "Geldiler işte film ekibi, 'film çekebilirmiyiz?' dediler. Hiç böyle bir düşüncemiz yoktu, 'film çekilir burada, şu olur bu olur' diye. Bizim sadece kendi çabamızla inşa ettiğimiz bir yer. İstediler kıramadık, onlar da gelip film çekecekler" dedi.
 
Bekir Taştan (65) ise kayalıklara ev yapmaya karar verdiklerinde, yapacakları evin bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediklerini ifade ederek, "Başlangıçta burada küçük bir kulübe gibi bir şey düşünmüştük, kimsenin böyle dikkatini çekeceği hiç aklımıza gelmedi. Sonradan bu şekilde herkesin dikkatini çekince, ister istemez biraz daha genişledi" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler