Eminağaoğlundan açıklama!

Eminağaoğlu'ndan açıklama!

Yargıçlar Sendikası (YARSAV) Başkanı Eminağaoğlu, kendisi hakkında açılan dava ile ilgili açıklama yaptı.

Yargıçlar Sendikası (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kendisi hakkında açılan dava ile ilgili bir açıklama yayınladı.
 
Açıklamanın tam metni şu şekilde:
 
"Ankara'daki Gezi olayı hakkında Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesine açılan ve duruşması 20.11.2013 tarihine bırakılan dava hakkında beyanat.
 
Yargıçlar Sendikası Başkanı olarak söyleyeceğim, böyle bir suçtan yargılanmak onurdur. Sendika olarak Türkiye'de onur duyulacak bir yargı erkinin ve yargının varlığı için uğraş veriyor, mücadele ediyor, ancak bu nedenle olmadık baskılarla karşılaşıyoruz. Bu olay da o baskılara yeni bir halka olarak eklenmiştir. Ancak keşke Türkiye'de varlığından onur duyulacak bir yargı erki ve yargı da olsaydı! Bugün Türkiye'de yargı, tarihteki en olumsuz koşullar içine sürüklenmiştir. Ortada sadece buna karşı direnen ve bireysel çaba gösteren, sayısı da her geçen gün azalan kişiler kalmıştır.
 
15.6.2013 Tarihinde olay yerine Yargıçlar Sendikası Başkanı sıfatımla, hak ve özgürlüklere yapılan müdahale nedeniyle, barış ortamını etkin kılmak, demokratik ortamın bozulmamasını sağlamak için gittim. Olay yerinde sabaha kadar sekiz saat kaldım. Sonuçta ise Ankara'da ilk kez olaysız bir eylemin yapılması sağlanmış oldu! Güvenlik kuvvetleriyle konuşarak barışcıl bir ortamın sağlanmasına ve ortamın bu şekilde tutulmasına onları ikna etmeye çalıştım.
 
Bu olayın bir hafta öncesinde ise Ankara'daki eylemlere orantısız müdahaleler ve bundan kaynaklanan olaylar nedeniyle, sendika olarak Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. İşte bu suç duyurusunun bir hafta sonrasındaki polisin fezlekesiyle böyle bir suçlama ile muhatap olmak ve bir çok basın kuruluşunun kameralarıyla sonuna kadar da kaydedilen olay yerindeki görüntü ve konuşmalarıma rağmen bu davanın açılması demek, polisin yargı üzerindeki etkisinin düzeyini, adli denetimin ne duruma düştüğünü gösteren, yargı açısından geneli de yansıtan içler acısı bir tablonun varlığı demektir.
 
Sendika olarak mücadelemize ne engel yaratılırsa yaratılsın, sonuna kadar devam edeceğiz.
 
Ömer Faruk Eminağaoğlu"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler