Eminağaoğlunun Çankırı itirazına RED!

Eminağaoğlu'nun Çankırı itirazına RED!

Çankırı hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun Çankırı itirazı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından reddedildi.

Beraat ettiği "yargı görevini yapanları etkileme" davasından disiplin cezasına çarptırılan Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun Çankırı itirazı da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafınca reddedildi. 

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nda görev yaparken İstanbul 34. Sulh Ceza Hakimliği'ne atanan, daha sonra ise disiplin cezası nedeniyle Çankırı'da görevlendirilen YARSAV ve kapatılan Yargı-Sen'in Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na bir "ret" daha geldi.
 
13 Haziran 2012 tarihinde İstanbul Hakimiyken, Kurul tarafından verilen disiplin cezası çerçevesinde Çankırı Hakimliği'ne atanan Eminağaoğlu, karar itiraz etti. Eminağaoğlu, Ankara veya Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirilmesi talebinde bulundu. HSYK, Eminağaoğlu'nun bu talebini de yasal olarak mümkün olmadığı gerekçesiyle reddetti.
 
EŞ DURUMU DA DİKKATE ALINDI
 
Kurulun ret gerekçesinde, Eminağaoğlu'nun hakkında kesinleşmiş yer değiştirme cezası bulunduğuna vurgu yapılarak, "2802 sayılı Kanunun 68. maddesinde 'yer değiştirme: bulunulan bölgenin en az bir derece altındaki bir bölgeye o bölgedeki asgari hizmet süresi kadar kalmak üzere atanmak suretiyle görev yerinin değiştirilmedir' hükmü gereğince atamanın yeniden inceleme talebinde belirttiğiniz birinci bölge yerlere yapılması yasal olarak mümkün olmamaktır" denildi. Kurul Eminağaoğlu'nun ataması yapılırken Genelkurmay Başkanlığı'nda görev yapan eşinin durumunun da dikkate alındığını belirterek, ret kararını oybirliğiyle aldı. Eminağaoğlu, HSYK'nın bu kararına eş, aile ve sağlık nedenleriyle itiraz etmeye hazırlanıyor.
 
GEREKÇELİ KARAR
 
HSYK 2. Dairesi'nin, "yer değiştirme" cezasının gerekçeli kararında, Eminağaoğlu hakkında telefonu dinlenirken tesadüfen elde edilen ve hukuken delil niteliği olmayan telefon kayıtlarının, disiplin cezası için delil sayılabileceği belirtilmişti. Kararda, dairenin istikrar kazanmış uygulamalarına göre, tesadüfen elde edilen deliller ceza soruşturmasında hukuka aykırı sayılsa bile, disiplin hukukukunun koruduğu yarar doğrultusunda, bunların delil kabul edilebileceği vurgulanmıştı. Eminağaoğlu, disiplin cezası aldığı "yargı görevini yapanları etkileme suçundan" Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde yargılanarak beraat etmişti. Eminağaoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevliyken atandığı İstanbul Hakimliği görevine de aile ve sağlık gerekçeleriyle itiraz etmişti. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler