En iyi kurbanlıklar Çankırıdan

"En iyi kurbanlık"lar Çankırı'dan

Beykoz Belediyesi'nin kurduğu Kurbankent renkli bir yarışmaya ev sahipliği yaptı.

Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde düzenlenen “En İyi Kurbanlık Hayvan Yarışması” bu kez İstanbul’da ilk kez Beykoz’da düzenlendi. Yarışmanın birincisi Ilgaz'dan pazara gelen 1 tonluk ‘Ilgaz’ isimli büyükbaş hayvan oldu. Yarışmada 3'üncülüğü de yine Çankırı'dan gelen "Cüneyt" isimli hayvan kazandı.

Kurbankent’te yer alan 5500 büyükbaş hayvanın yer aldığı 200 çadır tek tek jüri üyeleri tarafından gezilerek finale kalan kurbanlıklar belirlendi. Hafta sonu ise düzenlenen yarışmada dereceye girenler belirlendi.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Özdemir, Meclis Üyesi Engin Yıldız, Veteriner Hekim Turgut Özdemir ve kurbanlık satıcıları Taner Akçam, Gökhan Uzun, Mahmut Güzel’den oluşan jüri, dereceye giren kurbanlıkları seçerken zorlandığı görüldü.
 
"ILGAZ" YARIŞMANIN BİRİNCİSİ OLDU
 
cankiri-kurbanlik-ilgaz-sozcu-resim-101.jpg
 
Tek tek jüriye tanıtılan finalist kurbanlıklar zaman zaman izleyicilere zor anlar yaşatsa da yarışma başarıyla tamamlandı. Dereceye giren 1 tonluk Çankırı’dan ‘Ilgaz’ birinci, Tokat’tan ‘Şükrü’ ikinci, yine Çankırı’dan ‘Cüneyt’ ise üçüncü oldu.
 
Birinci olan ‘Ilgaz’a tam altın ödülünü takan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yarışmayla hem Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gelen kurbanlık satıcıları için hem de kurbanlık almaya gelen vatandaşlar için güzel bir geçirmek olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın bayramı huzurla geçirmesi için tüm önlemlerimizi aldık ve hazırlıklarımızı tamamladık. Kurbankent temizliğiyle ve düzenli yapısıyla örnek gösteriliyor. Yarışma da ayrı güzellik kattı. Yarışma, kurbanlıkların anatomik yapısı, dış görünümü, ağırlığı, temizliği ve besi durumu kriterlerine göre yapıldı. Kurbanlıkları yetiştiren vatandaşlarımızı kutluyorum.” Dedi.
 
Yarışma sonunda belediye tarafından vatandaşlara 1000 kişilik kavurmalı pilav, ayran ve tatlı ikramı yapıldı.
 
Kurban Kent’te yapılan yarışmaya şu isimler katıldı:
 
1.Bayburt Yöresinden Murat: Sahibi Lokman Memiş
 
2.Poyraz: Sahibi Murat Yılmaz
 
3.Bayburt Yöresinden Şahin: Sahibi Hanefi Sarıhan
 
4.Cumali: Sahibi Recep Yıldırım
 
5. Tokat yöresinden Şükrü: Sahibi Hüseyin Ay
 
6.Polat Alemdar: Sahibi İsmet Yıldız
 
7.Ilgaz: Sahibi Satılmış Sepetçi
 
8.Van Canavarı: Sahibi Necri Yeşilçınar
 
9.Cüneyt: Sahibi Ramazan Olgun
 
Dereceye giren hayvanlar ve sahipleri ise şunlar oldu:
 
1.Ilgaz: Sahibi Satılmış Sepetçi (Çankırı)
 
2.Şükrü: Sahibi Hüseyin Ay (Tokat)
 
3.Cüneyt: Sahibi Ramazan Olgun (Çankırı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler