Enişte kimvurduya gitti!

Enişte kimvurduya gitti!

9 Aralık'ta tüm görevlerinden alındığı açıklanmıştı...

Kuzey Kore’nin bir zamanlar iki numaralı ismi olarak anılan Devlet Başkanı Kim Jong Un’un halasının eşi Jang Song-taek, idam edildi.
 
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, “aşağılık insan müsveddesi” Jang’ın perşembe günü çıkartıldığı askeri mahkeme tarafından “gelmiş geçmiş en büyük vatan haini” ilan edildiğini ve verilen ölüm cezasının cuma sabahı infaz edildiğini duyurdu. Ajansa göre Jang, mahkemede “kendisine yöneltilen bütün suçları kabul etti”.
 
Kuzey Kore’nin 2011’de ölen lideri Kim Jong İl’in kız kardeşi Kim Kyong Hui ile evli olan, Milli Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Jang’ın görevden alındığı haberleri geçen hafta Güney Kore basınına yansımıştı. Haber Kuzey Kore tarafından doğrulandıktan bir gün sonra KCNA, Jang’ın Kuzey Kore lideri Kim’in yönettiği Komünist Partisi Merkez Komitesi toplantısından üniformalı askerlerce yaka paça dışarı çıkarılırken çekilen görüntüleri yayınlamıştı. Jang Song-taek’in arşiv görüntülerinden de silindiği ortaya çıkmıştı. Jang’ın iki yardımcısı aynı suçlamalarla bir süre önce idam edilmişlerdi. 
 
kuzeykore-sozcu-resim-12.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler