Enişteyi soru yağmuruna tuttu!

Enişte'yi soru yağmuruna tuttu!

CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İçişleri Bakanı Şahin'i sıkıştırmaya devam ediyor.

CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i bunaltmaya devam ediyor.

Öğüt, Şabanözü'ne bağlı Büyükkayalı ve Küçükkayalı köylerinin ilçeye bağlantı yolları ile ilgili cevaplandırılması gereken soruları sordu.

İŞTE O SORULAR

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Kadir Gökmen Öğüt - İstanbul Milletvekili 

Çankırı'nın Şabanözü İlçesi'nin Büyükkayalı ve Küçükkayalı köylerinin Şabanözü'ne bağlantı yolları bozuk durumdadır. Söz konusu yolun bir yarısı stabilizedir; diğer yarısında stabilizasyon dahi yapılmamıştır.  Ayrıca Küçükyalı köyü sakinleri köylerine kilit taş döşenmesi için kendilerinden para toplandığını ama sadece köyün girişindeki 500 metrelik bölüme taş döşenerek çalışmanın yarıda bırakıldığını söylemektedir.  Bir diğer önemli sorun ise, köyün mevcut içme suyunun yetersiz olmasıdır. Köy sakinleri Başbakanlık İletişim Merkezi başta olmak üzere, Çankırı Valiliği'ne, İl özel İdaresi'ne ve Afet Koordinasyon İletişim Müdürlüğü'ne 3 yıl boyunca bu sorunu ilettiklerini ancak 3 yıl sonunda gelen cevapta mevcut suyun nüfusa yeterli olduğu yönünde cevap aldıklarını belirtmektedir.  Yine Çankırı ilinin Atkaracalar İlçesi Susuz Köyü sakinleri ulaşım problemiyle karşı karşıyadır. Bölünmüş yol yapıldıktan sonra Çerkeş-Çankırı istikametinde köye giriş için çok uzun mesafe gitmek gerekmektedir. Bu durum köy sakinlerini olumsuz etkilediği için köy girişine bir bağlantı yolu yapılması ve anayoldan sonra köye giden yolun da bozulmuş olan asfaltının yenilenmesi istenmektedir. Köyde ayrıca kanalizasyon sorunu yaşanmaktadır.

Bu doğrultuda,

1) Yukarıda belirtilen yollar ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?

2) Söz konusu yollarda stabilize serilmesi ve kilit taş döşeme çalışmaları neden yarıda bırakılmıştır? Ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

3) Kilit taş döşenmesi için köy sakinlerinden para toplandığı iddiaları doğru mudur; doğru ise bu işlem yasalara aykırı değil midir?

4) Bahsi geçen yollar ile alakalı olarak ilgili birimlere talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

5) Küçükyalı köyü sakinlerinin su sorunu ile ilgili kendilerine 3 yıl boyunca cevap verilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise neden bu kadar geç yanıt verilmiştir?

6) Yetkililerin mevcut suyun köy nüfusuna yeterli olduğuna yönelik açıklamaları hangi gerekçelere dayanmaktadır? Bu ölçümler yaz ve kış aylarında değişen nüfus göz önüne alınarak mı hesaplanmıştır?

7) Küçükyalı köyü sakinleri başka bir depo veya su borusu değil, var olan depolarına daha fazla su akıtılmasını talep etmektedir. Bu taleplerinin karşılanması için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

8) Susuz Köyü’ne Çerkeş-Çankırı istikametinden giriş için bir bağlantı yolu yapılması ayrıca anayoldan sonra köye giden yolun da bozulmuş olan asfaltının yenilenmesi planlanmakta mıdır?

9) Susuz köyünde yaşanan kanalizasyon sorunu ile alakalı ilgili makamlara başvuru yapılmış mıdır; sorunun çözümü için neler yapılması planlanmaktadır?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler