Ercan Hellaç: İşte şimdi vicdan azabı başladı...

Ercan Hellaç: "İşte şimdi vicdan azabı başladı..."

Olaylı maçın orta hakemi Ercan Hellaç Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuştu.

Dün Çankırı Atatürk Stadı'nda yaşanan ve maçın 32. dakikasında verdiği kararla futbol sahalarında ender görülebilecek olayın baş kahramanı haline gelen maçın orta hakemi Ercan Hellaç Sözcü18'e konuştu.

Maçın 32'nci dakikasında Turgutluspor atağında Emrah'ın sert şutunu ilk hamlede kurtaran daha sonra aynı futbolcu ile yaşanan karambolde sol elinin 4 parmağı kırılan kaleci Ömür Hacısalihoğlu'nun acı içerisinde kıvranmasına karşın maçı durdurmayarak gelişen atakla Emrah'ın kafa ile topu Çankırıspor filelerine göndererek 1-0 geriye düşmesi dünden bu yana spor camiasında yoğun bir şekilde tartışılmakta.

SÖZCÜ18 MAÇIN ORTA HAKEMİ ERCAN HELLAÇ'A ULAŞTI

Maçın ardından olayla ilgili herhangi bir görüntünün ortaya çıkmaması yaşanılan durumu daha da vahim hale koymakla birlikte Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki; Erzurum bölgesi hakemlerinden Ercan Hellaç'a telefonla ulaştı.

Kısa bir durum değerlendirmesinin ardından tartışılan isim hakem Ercan Hellaç görüşmenin birinci bölümünde "Dün karşılaşmada yaşanılan durum Türkiye'de futbol sahalarında bugüne kadar görülmemiş bir olaydır. Turgutlusporlu futbolcunun sert şutunu büyük bir özveriyle kurtaran kalecinin daha sonra acı içerisinde kıvranması ve topun saniyeler içerisinde kanat oyuncusu ile buluşarak onun topu ceza sahası içerisine ortalaması ve Emrah'ın kafa vuruşu ile topu filelerle buluşturması öylesine hızlı gelişti ki, oynanan oyunu durduramadım. Top filelere gidince de golü verdim. Topun daha tehlikesiz bölgeye gitmemesi de benim oyunu devam ettirmemde etken oldu. Gollük atağı kesmem sözkonusu olamazdı. Ben verdiğim karardan dolayı müsteriğim" dedi.

Ercan Hellaç "Ben de futbolculuktan geldim. Sahada akıtılan terin karşılığını iyi bilirim. Hakem olarak  temel amacımız sahada ter akıtan kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını almaları yönünde gayret göstermektir. Bu niyet ve düşünce ile hakemlik yapıyorum" şeklinde sözlerini sürdürdü.

İŞTE ŞİMDİ VİCDAN AZABI BAŞLADI!

Hakem Hellaç'ın sözlerinin bitiminde "Siz kalecinin elindeki kırıklığı Turgutluspor oyuncusunun sert şutu ile birlikte olduğunu düşündüğünüz için mi oyunu durdurmadınız?" şeklindeki soruya "Evet... Kaleciye herhangi bir müdahale olmamıştı. Kaleci şarzla karşılaşmamıştı. O yüzden oyunu durdurmadım" dediğinde Vedat Beki "Sayın Hocam; kaleci Ömür Hacısalihoğlu'nun sol elinin 4 parmağı topun kurtarılışı esnasında değil, daha sonra Turgutlusporlu oyuncunun kalecinin eline basması sonucu kırıldığı hastane raporlarında mevcut. Bu duruma ne diyeceksiniz?" dediğinde genç hakem Hellaç "İşte şimdi vicdan azabı başladı..." diyerek sözlerini tamamladı.

Hakem Ercan Hellaç'ın bu sözlerinden sonra konuşmayı daha fazla sürdürmenin anlamı yoktu ve Vedat Beki, maçın orta hakemine "yaptığınız samimi açıklamalar için teşekkür ederim" diyerek görüşmeyi sonlandırdı. 

cankirispor-kaleciomur-sozcu-resim-111.jpg

KALECİ ÖMÜR TEKRAR HASTANEDE

Öte yandan dünkü karşılaşmada sol elinin 4 parmağı çeşitli yerlerinden kırılan Ömür Hacısalihoğlu bugün tekrar Çankırı Devlet Hastanesinde kontrolden geçirildi ve kolu yeniden alçıya alındı. Ömür'ün sezonun ilk yarısını kapattığı ve en kısa zamanda iyileşmesi yönünde kendisi ile ilgili özel bir programın uygulanacağı öğrenildi.

kaleciomur-kiriklar-sozcu-resim-111.jpg

SAHADA YAŞANILANLARLA İLGİLİ GÖRÜNTÜ YOK!

Dün Çankırı Atatürk Stadı'nda yaşanılanların ürkütücü bir boyutu da, sahada yaşanılan olaylarla ilgili herhangi bir görüntünün şu saate kadar gün yüzüne çıkmamış olması. Maçı izleyen saha içerisinde izleyen Çankırı'daki yerel gazete muhabirlerinin de olayla ilgili herhangi bir görüntüyü kendi sayfalarında yayımlamamış olması gerek Çankırıspor kulübünü gerekse maçın hakemleri ve gözlemcilerini "somut fotoğraf kareleri" ya da video görüntüleri üzerinde tartışmaktan alıkoymakta.

KULÜP YÖNETİMİNDEN TALEBİMİZDİR

Sözcü18 Haber Merkezi olarak Çankırıspor Kulüp yönetiminin özellikle Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmaları video kayıt altına alması için gereken çalışmayı yapmasını beklediğimizin bilinmesini isteriz.

Yasal Uyarı: Fotoğrafların izinsiz kullanılması halinde Sözcü18 yasal haklarını kullanmak zorunda kalabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler