Erdoğan Baykal ile görüşecek

Erdoğan Baykal ile görüşecek

Erdoğan'dan Deniz Baykal sürprizi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görüşecek. Görüşme saat 12:30′da gerçekleşecek. Erdoğan, Meclis’in açılış çalışmaları hakkında en yaşlı üye olarak Baykal ile konuşacak.

Baykal’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştükten sonra bu davete olumlu yanıt verdiği öğrenildi. Görüşmenin, Çankaya’daki Dışişleri Bakanlığı konutunda saat 12:30′da gerçekleşmesi bekleniyor. Baykal, “en yaşlı TBMM üyesi” sıfatıyla, TBMM’nin açılışını da yapacak.

BAYKAL'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bugün Dışişleri Bakanlığı resmi İkametgahı’nda görüştü. Baykal görüşme sonrası konuştu.

İşte Baykal’ın açıklamalarından satırbaşları:

Telaşa gerek yok, sakin olun arkadaşlar. Yardımcı olmaya çalışacağım. Seçimlerin tamamlanmasından sonra, yeni TBMM’nin açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu Meclis’e geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir. Aniden gerçekleşmiştir. Bu sabah bu şekillendi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi.

GÖRÜŞME TALEBİ CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN
Onun üzerine ben Antalya’dan geldim ve Cumhurbaşkanı ile ayrıntılı kapsamlı tahmin edeceğiniz şekilde, önümüzdeki siyaset döneminde TBMM’nin gündemi, çalışma konuları, Türkiye’nin önündeki sorunlar ayrı ayrı kapsamlı bir şekilde konuşuldu.

KOALİSYON KONUŞULDU MU?
Burada benim bir koalisyon görüşmesi yapma konumum yok, olamaz. Ben milletvekiliyim. Partiler var, partilerin genel başkanları, yetkili organları var. Onlar çeşitli hazırlıklar yapıyorlardır, umarım, tahmin ederim. Benim o çalışmaların herhangi birisiyle ilgili somut girişimim söz konusu olamaz.

Elbette Türkiye’de ne yapmak lazım, nasıl yapmak lazım, bu konularda genel, parlamentoda uzun süre görev yapmış milletvekili sıfatıyla Sayın Cumhurbaşkanı ile bir karşılıklı değerlendirme yaptık.

KEMAL BEY’İN BİLGİSİ OLDU MU?
Elbette. Sayın Cumhurbaşkanı’nın programı bakımından daha uygun oldu. Ben böyle bir durumdan haberdar olduğum andan itibaren sayın Kılıçdaroğlu’na bilgi verdim. Şimdi Kılıçdaroğlu’nun yanına gidiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler