Erdoğan: Benden Alevisi yok!

Erdoğan: Benden Alevisi yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da gurbetçilere seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Karlsruhe kentinde düzenlenen Gençlik Buluşması etkinliklerinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oy kullanmak bir külfet değil tam tersine bir ayrıcalıktır, imkandır, bir fırsattır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz, gücünüzü en etkin şekilde gösterebileceğiniz yer, dağlardaki silahlar değil, sandıktır." dedi.

"TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET"
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların sevgileri falan sahte, inanmayın. Bunlar sevemezler. İnsan öldürende sevgi olur mu? İnsanları katledende sevgi olur mu? Öyleyse bu oyuna gelmememiz lazım. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve şunu unutmayacağız, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz bu yolu böyle yürüyeceğiz. Bunlar tek millet diyebilir mi, tek bayrak diyebilir mi, tek vatan diyebilir mi, tek devlet diyebilir mi? Öyleyse 7 Haziran'da bunu diyemeyenlere gereken cevabı benim Avrupa'daki kardeşlerim vermelidir."

"ALEVİLİK BİR DİNSE, ORADA TAYYİP ERDOĞAN YOK"
"Şimdi Avrupa'da, buralarda da 'Alisiz Alevilik' diye bir şeyler çıktı ya. Şimdi bu Alisiz Alevilerin içerisinden bir tanesini de aday yaptılar, milletvekili adayı. Kardeşlerim, uyanık olmaya mecburuz. Eğer Alevilik, Hazreti Ali Radıyallahu Anh Efendimizi sevmekse benden daha Alevisi olamaz. Ama yok. Alevilik bir dinse, orada Tayyip Erdoğan yok. Onu 'Alisiz Aleviler' düşünsün. Bunlara gereken cevabı 7 Haziran'da vereceğinize ben inanıyorum."

"BEN EGEMEN GÜÇLERİN DEĞİL, MİLLETİN ADAMIYIM"
"Ben milletin tarafıyım, milletin. Milletimle ilgili hangi sorun varsa bunların çözümünde ben tarafım. Ben bu acıları, bu eksiklikleri göreceğim de ne yapacağım, sessiz mi kalacağım Olabilir mi böyle bir şey. Ben egemen güçlerin adamı değilim, milletin adamıyım ve bu yolda da böyle yürüyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler