Erdoğan: CHP heyeti Şabanözü'ne gidiyor...

Erdoğan: CHP heyeti Şabanözü'ne gidiyor...

Başbakan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin takdir etmesi durumunda eğer cumhurbaşkanı seçilirsek, paralel devlet yapılanması ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir" dedi.  

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "1950 seçimlerinin öncesinde Çankırı'nın Şabanözü ilçesine bir CHP heyeti gidiyor. Bakıyorlar ki halk hiç tanımadığı, bilmediği Demokrat Parti'ye gönül vermiş. CHP'li adaylar orada halka soruyorlar, 'Yahu bu Demokrat Parti daha yeni kuruldu, bu parti daha hiçbir şey yapmadı, daha bu partiyi hiç tanımıyorsunuz, neden bu kadar seviyorsunuz' diye soruyorlar. Fakat benim  Çankırılı kardeşim çok enteresan cevap veriyor, verilen cevap şu, 'Demokrat Parti evet henüz bir şey yapmadı ama CHP'lileri nihayet buraya ayağımıza kadar getirdi ya bu da bize yeter' diyorlar. İşte CHP ve CHP zihniyeti, halktan, milletten bu kadar kopuktu ve tarihi boyunca da hep böyle oldu. Millet bilmez diyorlar ya, bu millet nasıl biliyor, gayet güzel ortaya koydu. CHP'yi ayağımıza getirdi ya bize bu yeter diyor.

Burada tarihten sizlere bir başka hatırayı da nakletmek isterim. Hamdullah Suphi, Ankara'da Keçiören'deki evine kömür getiren yaşlı bir amcayı karşısına alıyor ve soruyor, Amca diyor, hükümet Ankara'ya geldi memnun musun? Yaşlı amca, keyifsizce memnunum diyor. Hamdullah Suphi ısrar ediyor, Amca diyor hakkını daimi koruyabiliyor musun? Jandarma, vergi memuru sana eskisinden daha iyi muamele ediyor mu? Yaşlı amca cevap veriyor, Evet diyor. Vaktiyle Abdülhamit zamanında paşalar bize ver dediler verdik, öl dediler öldük onlar gittiler yerlerine İttihat Terakki Paşaları geldi. Onlar da bize ver dediler verdik, öl dediler öldük. Onlar da gitti şimdi siz geldiniz siz de bize ver diyorsunuz veriyoruz, öl diyorsunuz ölüyoruz şimdi bekliyoruz acaba bize ne zaman al diyeceksiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler