Erdoğan – Davutoğlu arasındaki zirve sona erdi

Erdoğan – Davutoğlu arasındaki zirve sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Saray'da bir saat 40 dakika süren kritik görüşmesi sona erdi.

“Davutoğlu istifa mı edecek” söylentileri içinde gerçekleşen, normalde Perşembe günü olması gerekirken bir gün önceye alınan görüşmede en çok dikkat çeken ise, Başbakan’ın Saray’a elinde herhangi bir dosya-çanta-belge olmadan gelmesiydi.

Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, herhangi bir açıklamanın yapılmayacağı belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada herhangi bir krizin var olmadığı, yani Davutoğlu’nun istifa etmesinin söz konusu olmadığı ve görüşmenin ‘olağan görüşme’ olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’la daha önce yaptığı rutin görüşmelerde Davutoğlu’nun hep, Erdoğan’a hükümet icraati konusunda bilgi vermek amacıyla dosyalar ya da çantalarla geldiğine ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

Ancak bugünkü görüşmeye ilişkin Saray’dan paylaşılan görüntülerde, Davutoğlu’nun elinde hiçbir şey olmadan görüşmeye gelmesi dikkat çekti.

“İSTİFA CEBİNDE Mİ” ESPRİLERİ
Davutoğlu’nun bu durumu, sosyal medyada “istifası cebinde mi” paylaşımlarına yol açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler