Erdoğan, Davutoğlu ve Arınç'ı sıfırladı!

Erdoğan, Davutoğlu ve Arınç'ı sıfırladı!

Erdoğan 'Yetkimi kullanacağım' dedi ve tarihi açıkladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulu'nu 19 Ocak'ta Beytepe'de toplayacağını belirtti. Bu açıklamasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu, ve Arınç'ı boşa düşürürken, Binali Yıldırım'ı teyit etmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu toplayıp toplamayacağıyla ilgili tartışmalara noktayı koydu. Erdoğan, yetkisini kullanarak 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını açıkladı.

Erdoğan'ın bu açıklaması Başbakan Davutoğlu, Bülent Arınç ve Binali Yıldırım arasında bir kaç gündür yaşanan tartışmayı bir başka boyuta taşıdı.

ERDOĞAN DAVUTOĞLU VE ARINÇ'I SIFIRLADI!
Konuyla ilgili ilk açıklamayı Binali Yıldırım yapmış ve Erdoğan'ın 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını söylemişti. Bu açıklamadan bir süre sonra Başbakan Davutoğlu da "5 Ocak'ta böyle bir toplantı yok" diyerek Binali Yıldırım'ı yalanlamıştı.

Tartışmaya daha sonra Bülent Arınç da katılmış ve Yıldırım'ı kastederek, "Hiçbir sıfatı olmayan bir insanın 5 Ocak’ta hükümet Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanacak demesi yanlıştır." demişti.

Başbakan Davutoğlu'nun da söz konusu iddiayı yalanladığını kaydeden Arınç, "Başbakanımız 5 Ocak’ta Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir kabine toplantısı olmayacağını söyledi. Bu tarihi veren Binali Yıldırım ise onun şahsiyle ilgili değil ama onun yerinde başka birisi de olsaydı böyle bir hakkı yoktu. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kalması gereken birlikte karar vermesi gereken bir konuda hiçbir sıfat taşımayan bir insanın 5 Ocak’ta hükümet Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplanacak demesi yanlıştır." ifadesini kullanmıştı.

Yaşanan bu polemiğin ardından Erdoğan'ın toplantıyı yapacağını açıklayarak tarih vermesi, hem Arınç'ı hem de Davutoğlu'nun açıklamalarını boşa çıkardı.

"19 OCAK'TA BAKANLAR KURULU'NU TOPLAYACAĞIM"
Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Anayasa'da Cumhurbaşkanının görevlerinin belli olduğunu vurgulayarak; "Anayasanın çizmiş olduğu çerçeve içierisinde yönetilir. Bu anayasada Cumhurbaşkanın görevleri bellidir.  Ben daha önce demiştim. Anayasanın bana verdiği yetkileri kullanırım. Ocak ayına giriyoruz. 2014'ü 2015'i ve geleceği bakanlar kurulunu gerekli hallerde toplama hükmü var. Binali bey ben böyle bir tarih vermedim diyor. Sayın Başbakan'la da bu konuyu görüştük. 19 Ocak'ta bakanlar kurulunu Beytepe'de toplayacağım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler