Erdoğan: Durmak yok, barışa devam!

Erdoğan: Durmak yok, barışa devam!

Başbakan Erdoğan, ASKON 8. Genel Kurulunda işadamlarına hitap etti...

Başbakan Erdoğan, ASKON 8. Genel Kurulu'nda işadamlarına hitap etti. Erdoğan, Paris'te gerçekleştirilen PKK saldırısıyla ilgili Fransa hükümetini suçladı ve "Fransız devlet başkanı bu teröristlerle ne görüştüğünü açıklamalı, ayrıca Sakine Cansız'ın nişanlısı Mehmet Şener de örgüt tarafından infaz edilmiştir. Bunların cibilliyetinin gereği bu. Bugün suçu devlete atmaya çalışanlar geçmişte örgüt içi infazları sorgulayamadılar." dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:
 
Afrika'dan ayağımızın tozuyla buraya katılıyoruz. Çok verimli temaslarda bulunduk. Halkın ve idarecilerin sevgilerine ve tezahüratına mazhar olduk. Sömürgeciler Afrika kıtasına geliyor, acımasızca ne bulurlarsa alıp götürüyorlar. Biz Afrika'ya tıpkı ecdadımız gibi bakıyoruz. Afrika ile bir hakkaniyet hakkı kurma mücadelesi veriyoruz. On yılda Türkiye'yi üç kat büyüttük. IMF'ye borcumuz mayısta bitiyor. Biz IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz.
 
KRİZ TEĞET GEÇECEK DEDİĞİMDE DALGA GEÇİYORLARDI
 
Kriz Türkiye'yi teğet geçecek dediğimde bazıları dalgasını geçiyordu. Teğet bile geçmedi. ''Bu işi nasıl başardınız?'' diye sormaya başladılar. Bunun nedeni güven ve istikrar. Onun için yolsuzlukla mücadele dedik ve önemli mesafe kaydettik. Çetelere falan gidenler artık devletin, milletin kasasına girmeye başladı.
 
4+4+4 UYGULAMASI 
 
4+4+4 uygulaması hayata geçtiyse işte 4+4+4 bunun neticesi. Çok büyük bir kuşak uzun arada kesintiden sonra geliyor ve inşallah Türkiye'yi geleceği çok farklı hazırlayacak. Önümüzdeki 10 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüteceğiz. Bunlar bir zihniyet devrimidir. Kanal İstanbul'un hazırlıkları yapılıyor, inşallah onun da ihalesini yapacağız. Bütün bunlar geniş bir ufkun gerçekleştirilmesidir.
 
MEVLANA'NIN SÖZÜYLE ÖRNEK
 
Mevlana der ki: Her gün bir yerden göçmek değil, her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş. Dün dünle gitti, beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Son derece zorlu bir 10 yıl geçirdik. Asla vazgeçmedik, ertelemedik.
 
TERÖR TÜRKİYE'NİN AYAĞINDA PRANGA
 
Türkiye'de çok farklı bir süreci başlattık. Türkiye bu terör meselesiyle meşgul olarak, kaynak sarf ederek yoluna devam etmekte çok büyük güçlük çeker. Terör Türkiye'nin güçlenmesinin önünde bariyer olmuştur. Türkiye'nin ayağında pranga olmuştur. Terör hedefine ulaşmadı ve ulaşması da mümkün değil. Terör, Kürt kardeşlerime acı ve ölümden başka bir şey vermedi.
 
BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTILARI PARLAMENTO'DA
 
Demokrasinin standartları yükseltilmişken terör makul ve mantıklı gösterilemez. Devletin kademelerinde Kürt kardeşim en üst düzeyde yer almıştır. Parlamenter sistemde Kürt kardeşlerim yer almıştır ve bölücü terör örgütünün uzantıları da parlamentoda yer almıştır. Bu ülkede bizim dönemimize kadar baskıyı sindirmeyi, asimilasyonu ret ve inkarı bizler de yaşadık. Bir çok işadamımız fişlendi, onların ürünleri bir çok yere sokulmadı. İşyerlerinin çökmesi için ne gerekiyorsa yapıldı. Hep hukuksuz şekilde ötelendik, itildik Ama hiçbir zaman şiddeti bir yöntem olarak aklımızdan geçirmedik.
 
OHAL'İ 1 AYDA KALDIRDIK
 
Türkiye Cumhuriyeti karşısında şiddetin başarı elde etme, sonuç alma ihtimali hiç yoktur. Geride kalan 10 yılda son derece samimi şekilde terör meselesini sona erdirmek için önemli adımlar attık. Terörün bahanelerini ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptık. Gittiğim her yerde ''OHAL'i kaldırın, biz bir şey istemiyoruz'' dediler. 1 ayda kaldırdık. Bölücü terör örgütü buralardan nemalanıyordu. Elde etmek istediği şeyler için terörün devam etmesi gerekiyordu. Terör bataklığını kurutmanın gayreti içinde yola devam ettik.
 
MEDYA DESTEK VERMEDİ, VERMİYOR
 
Bu süreçte hep yalnız bırakıldık. Özelikle yazılı ve görsel medya bu mücadelede gerekli desteği vermedi. Tam aksine adeta bunalrın provokasyonunu yaptı. Attığı başlıklarla destek verdiler. Hala devame diyorlar. Bunlarla konuşuyoruz, görüşüyoruz. Ama bakıyorsunuz yola aynı şekilde devam ediyorsunuz. Samimi olanlar ne yapabiliriz diye destek oluyorlar. Onlara da teşekkür ederim. Muhalefet geliyor 'görüşelim' diyor. Görüşüyoruz. 'Önerin var mı?' Yok. Ne diyor? Diğerleri de katılsın. 3 arkadaşınla geldin. Ben de 3 arkadaşıma talimat vereyim. Müşterek çalışma başlasın. Rapor sonucunda ne yapmamız gerekiyorsa yasa, önerge ne lazımsa yapalım diyoruz. 45 aydır hala netice gelecek. ''Bu işin çözüm yeri TBMM'dir'' diyorlar. Biz TBMM'de kapalı oturumlar yaptık. Bunların yapabilecekleri bir şey ve önerileri yok.
 
FRANSA AÇIKLASIN
 
Milli birlik ve kardeşlikte kötü olan ne var? Milli ihanet diyor. Açıkla. Yok. Samimiyetle bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sıkıntıyı da er veya geç aşacağız. Bütün saldırılara karşı her zaman çözümü savunduk. Bir tek güvenlik görevlimiz şehit düşmesin, bir tek genç dağa gitmesin diyerek gece-gündüz yoğun bir mücadelenin içinde olduk. Bugün ya da yarın, er ya da geç bu mesele çözülecek. Türkiye'nin büyümesine ayak bağı olan bu cerahat mutlaka sökülüp atılacaktır. Devam eden süreçte kararlılıkla yol alıyoruz.
 
TEMKİNLİ VE DİKKATLİYİZ
 
Umutluyuz. İyimseriz. Ama aynı zamanda temkinli ve dikkatliyiz. Geçmişte başlattığımız süreçlerin nasıl sabote edildiğini iyi biliyoreuz. Önümüzdeki süreçte de bu tür şeylerin yaşanabileceğini öngörüyoruz Bu işin kuralları neyse bu kuralları da en iyi biçimde kullanacğaız. Paris'te gerçekleşen suikast bu süreci sabote etmeye yönelik bir girişim olabilir. Kendi içlerinde bölücü terör örgütünün bir hesaplaşması da olabilir Fransız devletinden bu olayı derhal aydınlatmasını bekliyoruz. Terör örgütünün krurucları arasında yer alan ve suikats sonucu öldürülen ve Interpol tarafından kırmızı bültenle arananlar var aralarında. Düşünebiliyor musunuz? Fransız devlet başkanının 'Düzenli görüşmelerimiz oluyordu' derken bu insan veya insanlar sizinle nasıl düzenli görüşebilir? Bu nasıl siyasettir? Ama biz yasaların tanıdığı haklarla bu işi kovalıyoruz
 
FRANSA HÜKÜMETİ AÇIKLASIN
 
2007'de Almanya'da Cansız gözaltına alındı. Türkiye'nin iade talebine rağmen gözaltına alındı. 2 ay önce Fransız İnterpolüne bildirdik. Fransa adım atmadı. Fransa bu olayı derhal aydınlatmalı Fransız devlet başkanı bu teröristlerle ne görüştüğünü açıklamalı.
 
SAKİNE CANSIZ'IN NİŞANLISINI DA ÖRGÜT İNFAZ ETTİ
 
Bu süreçte herkes soğukkanlı olacak, ağırbaşlı olacak. Örgüt içi hesaplaşma olabileceği ihtimalini sorgusuz sualsiz reddettiler. Çünkü ucu onlara dokunacak. Bu terör örgütü pirü pak örgüt müdür? Hiç mi bugüne kadar böyle infazlar yapmadı? Mazlum Doğan başta olmak üzere nice genç, çocuk infaz edildi. 5 kadın teröristi de böyle inbfaz ettiler. Sakine Cansız'ın nişanlısı Mehmet Şener de örgüt tarafından infaz edilmiştir Bunların cibilliyetinin gereği bu. Bugün suçu devlete atmaya çalışanlar geçmişte örgüt içi infazları sorgulayamadılar.
 
SÜREÇ NİHAYETE KAVUŞACAK
 
Failleri ne olursa olsun bu olayların süreci etkilememesi için tedbirleri aldık. Bu süreci inşallah nihayete kavuşturacağız. Şehitlerimizin hatırasına asla halel getirmeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler