Erdoğan: Hükümete hiç kimse diz çöktüremez

Erdoğan: 'Hükümete hiç kimse diz çöktüremez'

Başbakan, Edirne Selimiye Meydanında konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bazılarının son zamanlardaki operasyonlarına gereken cevabı yargının vereceğine inanıyorum" dedi. 
 
Erdoğan, Edirne'nin Keşan ilçesinde yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılışı için düzenlenen törende halka hitap etti. 
 
Trakya'nın kendileri için ayrı bir öneminin ve manasının bulunduğunu belirten Erdoğan, Trakya'nın kendileri için aynı zamanda Selanik, Gümülcine, İskeçe, Deliorman, Kırcaali, Vardar, Üsküp, Priştina, Prizren ve Saray-Bosna olduğunu söyledi. 
 
Hiçbir ayrıma gitmeksizin, hiçbir fark gözetmeksizin Trakya'daki herkesi ülkenin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, bunun için Trakya'nın kalkınmasına, gelişmesine ve büyümesine ayrı bir önem verdiklerimi dile getirdi. 
 
Güçlü Trakya'nın Balkanlar'daki kardeşliğin tamamının güçlenmesi demek olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Güçlü Trakya demek Türkiye'nin Avrupa standartlarına daha da yakın demektir. Trakya'daki tüm illerimizin, tüm ilçelerimizin kalkınması, büyümesi gelişmesi için her alanda yatırım yapıyoruz. İşte sadece Edirne'ye yatırımlarımız şu 11 yılda 5,3 katrilyon liradır. Bizim boş sloganlarla işimiz yok" diye konuştu. 
 
Erdoğan, hamaset ve istismar politikası yapmadıklarını, millete eser kazandırmak için her daim yollarda olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti: 
 
"Gittiğimiz her yere hizmetlerimizle gittik, eserlerimizle gittik. Sadece bu dönemde 300 bini aşkın derslik inşa ettik. Sıraların üzerine ücretsiz olarak kitapları koyduk. Sadece bu mu? Engelli kardeşlerimize evde bakım için annelere ücret ödedik. Taşımalı sistemi getirdik. Bütün bunların yanında çok daha farklı bir adım attık. Üniversite öğrencilerimize 45 liracık burs veriyorlardı. Biz ise şu anda 280 lira burs, Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalıyorsa 200 lira da beslenme yardımı veriyoruz. Ne yaptı 480 lira. Biz buyuz. 1 milyon 250 bin üniversite öğrencisine biz burs ve kredi veriyoruz. Bizden öncekiler neden veremiyordu? Çünkü onlar milletin cebine hortumu takmışlardı çekiyorlardı." 
 
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde söylediklerini Keşan'da da söylediğini vurgulayan Erdoğan, her yerde "tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" dediklerini hatırlattı. 
 
Erdoğan, yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini dile getirerek, "Ayrım yok herkesi kucaklıyoruz. Birisi diyor ki 'ben Kürtlerin partisiyim', birisi diyor ki 'ben Türklerin partisiyim', biz de diyoruz ki 'biz hepsinin partisiyiz'. Hepsine de AK Parti iktidarı olarak hizmet veriyoruz. Birisi de çıkıyor diyor ki 'ben de kumsalların partisiyim'. Biz oranın da partisiyiz. Artık diyoruz ki yeni bir dönem, Keşan'da da yeni bir dönem" dedi. 
 
"Bu bir sevda işi, bu bir aşk" 
Erdoğan, iktidarları döneminde ulaşımda yaptıkları yatırımlara işaret ederek, Trakya'da da bölünmüş yolların Hükümetleri tarafından yapıldığına dikkati çekti. 
 
"Bu bir sevda işi, bu bir aşk, eğer sevdanız varsa bu millete aşkınız varsa bunları yaparsınız ama yoksa bunların yapılması da mümkün değil" diyen Erdoğan, "Bakınız, şurada iktidara geldiğimiz ana kadar Türkiye'de bölünmüş yol 6 bin 100 kilometreydi, 10 yılda biz bunun üzerine 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. 79 senede 6 bin 100 kilometre, 11 senede 17 bin kilokmetre. Farkımız bu. Bu millete bu yakışır. Bunu yaıpmamız lazım" diye konuştu. 
 
"Bu bayrağın üzerine bayrak asla" 
Erdoğan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet ve tek vatan vurgusu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Birbirimizi seveceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Tek bayrak, dedim. Bu bayrağın üzerine bayrak asla. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ifadesi. Bayrağımızla kimseyi oynatmayız. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu yola böyle çıktık, böyle devam edeceğiz. Bu vatan 780 bin kilometrekareyle vatanımızdır. İkinci bir vatan asla. Tek devlet dedik. Devletimizin üzerinde de kimseye operasyon yaptırmayız. Ne görevimiz varsa bu görevimizin gayet bilincindeyiz." 
 
"Yargının gereken cevabı vereceğine inanıyorum" 
"Bazılarının son zamanlardaki operasyonlarına gereken cevabı yargının verceğine inanıyorum" diyen Erdoğan, 780 bin kilometrekare vatan toprağının her bir zerresinde eserleriyle, yatırımlarımlarıyla, kardeşlik diliyle, gönül diliyle olduklarını söyledi. Erdoğan, "Çanakkale'de birdik, Edirne müdaafasında birdik, Edirne'nin fethedilmesinde birdik, İstiklal Savaşımızda birdik, bugün de bir, beraberiz, 76 milyon kardeşiz. Allah'ın izniyle birlik içinde, kardeşlik içinde Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" dedi. 
 
"Biz şimdi veren el olduk" 
Erdoğan, göreve geldiklerinde milli gelirin 236 milyar dolar olduğunu, bu rakamın şu anda 782 milyar dolara çıktığını vurgulayarak, şöyle dedi: 
 
"Bak milliyetçiyiz diyenler vardı. Biz kimden görevi devraldık, DSP, yani CHP'nin yavrusu, kim MHP, diğeri ANAP. Devraldığımızda bunlar millyetçiyiz diyorlardı değil mi, cumhuriyetçiyiz diyorlardı değil mi? Devraldığımız Merkez Bankasının kasasında ne vardı, biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şu anda Merkez Bankasının kasasında 135 milyar doların üzerine çıktık. Milliyetçilik bu, milleti sevmek bu, vatandaşı sevmek bu. Vatandaş buna güvenerek sesini yükseltecek. Milliyetçiyiz dediler, Düyun-u Umumiye'de olduğu gibi IMF'ye borçlandılar. 23,5 milyar dolar borçla devraldık. Şu anda IMF'ye borcumuz var mı? Yok. 14 Mayıs'ta sıfırladık. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Şimdi 5 milyar dolar biz onlara borç vereceğiz. Anlaşmalar imzalandı. Veren el, alan elden hayırlıdır. Biz şimdi veren el olduk. Ey MHP senin milletçiliğin bu. Sen borçlandın, bize bıraktın. Görev zararıyla bankaları bize bıraktılar. 46 milyar dolar borçla bize bıraktılar. Ama aynı Zirrat Bankası şu anda Avrupa'nın en saygın bankası haline geldi. Halk Bankası öyle, Vakıfbank öyle. Buralara durup druruken gelmedik. İş bilenin, kılıç kuşananındır." 
 
Ziraat Bankasının daha önce yüzde 59 faizle çiftçiye kredi verdiğini, şimdi ise bu oranın yüzde 0-7 aralığında olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: 
 
"Aradaki o faiz farkı kimin cebinde kaldı? Benim çiftçimin, vatandaşımın cebinde kaldı. Halk Bankası esnafıma yüzde 46 faizle kredi veriyordu. Şimdi, yüzde 5'teyiz. Buraya düşürdük. Aradaki fark aynı şekilde esnafımızın cebinde kaldı. Biz buyuz, bunu yaptık. Onlar faizle sömürdüler biz ise faizi vatandaşımızın cebinde bıraktık. Eğer bu okullar yapılıyorsa, eğer bu yollar yapılıyorsa, eğer Marmaray yapılıyorsa, eğer üçüncü köprü Yavuz Sultan Köprüsü yapılıyorsa, denizin altından otomobiller için tünel yapılıyorsa bu güçle yapılıyor. Göreve geldik, 9 vilayetimiz doğalgaz kullanıyordu. Şimdi 72 vilayetimiz, doğalgaz kullanıyor. Modern Türkiye bu." 
 
Keşan ilçesinin de ülkedeki modern gelişmeden nasibini almasını istediklerini dile getiren Erdoğan, bunun için Keşan'a layık ve merkezi yönetimle de el ele verecek birini bulduklarını ifade ederek, AK Parti'nin Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan'ı platforma davet ederek tanıttı. 
 
Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: 
 
"30 Mart'ta bir değişim, dönüşüm istiyoruz. Kentsel dönüşüm, kentsel değişim aklınıza ne gelirse. Dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri Türkiye ve inşallah Keşan da en huzurlu ilçelerinden, moderniteyle her şeyiyle çok daha farklı olacak. İnşallah 30 Mart Türkiye için olduğu kadar Edirne için Keşan için tüm Trakya bölgemiz için de inşallah bir milat olsun istiyorum. Hükümetin büyük Türkiye vizyonu, yereldeki vizyonla buluşacak ve Trakya tüm illeriyle ilçeleriyle kabuğunu kırıp potansiyelini açığa çıkaracak. Edirne bundan çok daha fazlasını hak ediyor. Keşan içinde bulunduğu durumdan daha fazlasını hak ediyor. Hakikaten şuradaki coşkuyu bugün Uzunköprü'den gördüm. Ankara'ya bu heyecanla döneceğim. İstismar siyasetine, slogan siyasetçiliğine en önemlisi de yolsuzluklara, usulsüzlüklere son verecek hizmet siyasetiyle inşallah ilimizi, ilçelerimizi buluşturacağız. Hep birlikte Keşan'ı da Uzunköprü'yü de Edirneyi de büyütecek, 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Keşan'da açılışını yaptığımız TOKİ konutlarımızın hayırlı olmasını diliyorum." 
 
Notlar 
Uzunköprü ilçesinde gerçekleştirilen törenden ayrılan Başbakan Erdoğan, helikopterle Keşan Atatürk Stadı'na geldi. Stattan toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği alana otobüsle geçen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte yol boyunca vatandaşları selamladı. 
 
Erdoğan'ın konuşması öncesinde Serkan Çağrı ve Balık Ayhan konser verdi. 
 
Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kendisine eşlik eden bakan ve milletvekilleriyle yatırım ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi, Açılış sırasında vatandaşların "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları üzerine Erdoğan, "Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz hiç merak etmeyin. Evelallah hiç endişeniz olmasın" dedi. "Geleceğimiz aydınlık olsun, tüm eserler Keşanımıza, Keşanlılara hayırlı olsun. 30 Mart yeni bir milat olsun" ifadesini kullanan Erdoğan, açılış kurdelasını kesti. 
 
Daha sonra eşi Emine Erdoğan ile platformdan inerek vatandaşları selamlayan Erdoğan, satranç takımı dağıttı. Bu sırada isminin Şefika Nur Debreli olduğu öğrenilen bir vatandaş Erdoğan'a seslendi. Vatandaşın kendisine mektup gönderdiğini ve okumasını istediğini belirtmesi üzerine Erdoğan, yanına giderek telefon numarasını aldı. 
 
Törene, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Edirne Valisi Hasan Duruer, Kırklareli Valisi Ali Yerlikaya ve milletvekilleri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler