’Erdoğan ile Özel koridorda çok sert…’

’Erdoğan ile Özel koridorda çok sert…’

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in resmi açıklamalara göre sağlık sorunları nedeniyle izne ayrılmasına ilişkin çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

İddianın sahibi bir dönem cumhurbaşkanı Gül’ün de danışmanlığını yapan Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan.. Takan’ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

‘Bakmayın!.. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e ilettikleri geçmiş olsun mesajlarına. Özel, sağlık durumunu gerekçe göstererek görevi Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’a bıraktı ama devletin zirvesinde fırtınalar kopuyor. Olayı, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in “ordu Suriye’ye girecek” şok açıklamasına kısmen bağlayanlar oldu.

HÜKÜMETİN SURİYE BASKISI
Yalnızca Necdet Özel’in değil, tüm komuta kademesinin çok uzun süredir sıkıntısı, Hükümetin Suriye baskısı. Bataklığa girip saplanmanın nelere mal olacağı belki yüzlerce kez anlatıldı Recep Erdoğan’a. Ama oyları eriyen Erdoğan ve AKP’yi kurtaracak, milliyetçi muhafazakâr oyları tekrar iktidara bağlayacak bir başarı destanı gerekiyordu. Erdoğan, bu sefer Musul için zorladı Genelkurmayı. Hem de PKK’nın ayaklanma hazırlıkları son aşamasındayken. Necdet Özel ve komuta kademesi sonu belli olmayan bu macera seçeneğine de direndi.

DEVLET KORİDORLARINDA ÇOK SERT DİYALOG
Devlet koridorlarında Özel ile Erdoğan arasında geçen “çok sert bir diyalogdan” bahsediliyor, “Necdet Özel, Necip Torumtay örneğinde olduğu gibi kamuoyunu derinden sarsacak istifa yolunu seçmedi. Kendine has bir üslupla mesaj verdi” deniyor. Artık Ankara’nın koridorlarında saklanamayan bir gerçek var. İpler koptu!..

PARALELCİ DİYE SUÇLARSA HİÇ ŞAŞIRMAYIN
Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, yeni MGSB gereği yenilenmesi gereken TÜMAS’a (Türkiye’nin Milli Askeri Stratejisi) “legal görünümlü illegal yapılar” ifadesini koydurtmadı. TÜMAS’ta, tüm iç ve dış tehditlerin açık adları ve yapılanmaları yazılarak yenileniyor. Yani, PKK, DHKP-C gibi tüm terör örgütleri açık açık yazılıyor. Yakında, Recep Erdoğan, Hükümetle uyumlu çalıştığı gerekçesiyle devamlı övdüğü Necdet Özel’i, paralelci diye suçlarsa hiç şaşırmayın. Havuz medyasında önce Necdet Özel, arkasından da Hulusi Akar hakkında kopyala-yapıştır senaryoları görünce de safa yatmayın!..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler