Erdoğan imzaladı, Bilal üniversite sahibi oldu

Erdoğan imzaladı, Bilal üniversite sahibi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV tarafından kurulacak olan İbn-i Haldun Üniversitesi’ne ilişkin kanun, Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Böylelikle baba Erdoğan tarafından oğlu Bilal için hazırlatılan ve AKP milletvekillerince TBMM’de onaylanan kanunu tasarısı önce kanunlaştı, sonra yine baba Erdoğan tarafından imzalandı. Bilal Erdoğan da üniversite sahibi oldu.

Üniversitenin bağlı olacağı tartışılan vakıf TÜRGEV’in kurucuları arasında, Erdoğan’ın oğlu ve kızı ile damadının ağabeyi Serhat Albayrak ve Albayrak’ın kayınvalidesi Reyhan Uzuner, eniştesi Ziya İlgen, eltisi Şule Albayrak da var. Üniversite, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak.

RIZA DA BAĞIŞ YAPTI
Yasa tasarısı TBMM’de ele alınırken sert tartışmalar yaşanmıştı. MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, "TÜRGEV’le ilgili ciddi şaibeler var. Vakfın, Erdoğan’ın aile ve hısımlarından oluşması, vakfın gelirinin siyasal etkiyle oluştuğu değerlendirmelerine yol açıyor. Bu vakfın kendisini bütün iddia, itham ve isnatlardan soyutlamadan, İbn-i Haldun adıyla üniversite kurması, İslami, insani, hukuki ve ahlaki değerlere meydan okumaktır" dedi.

CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç da "17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturma dosyasında TÜRGEV’in adı var. Bu vakfa 3 milyon TL aktarıldığı iddia edildi. Suudi Kraliyet Hükûmeti vakfa 99 milyon 990 liralık bağış yaptı. Sonra da Suudi Kralının Sevda Tepesi’ndeki 50 bin metrekarelik arazisi imara açıldı. Rıza Sarraf TÜRGEV’e bağış yaptı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler