Erdoğan Kirpi ve Sözcü18 Ağrı Dağının zirvesinde

Erdoğan Kirpi ve Sözcü18 Ağrı Dağı'nın zirvesinde

Merakla beklenen Ağrı Dağı tırmanışı başarıyla tamamlandı. Zirveye çıkan ilk Çankırılı dağcı Erdoğan Kirpi ve haberin kaynağı Sözcü18...

Çankırı insanının sevgisi ve gayreti ile Sözcü18, habercilikte nasıl zirvedeyse, yine aynı sevginin elleriyle Türkiye'nin en yüksek tepesine sahip Ağrı Dağının zirvesinde kendisine yer buldu.

ZİRVE YOLCULUĞUNDAN KARELER İÇİN - TIKLA

Çankırı'nın evladı, Bayramören - Kavak köylü,  Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Erdoğan Kirpi, arkadaşlarıyla birlikte tırmandığı ülkemizin en yüksek tepesi olan Ağrı Dağı'nın zirvesine başarıyla ulaştı.

Dr. Kirpi ve 13 arkadaşıyla 18 Temmuz Pazartesi sabahı Van havaalanında başlayan zorlu "zirve" yolculuğu, önceden yapılan programa göre bir gün ve de başarıyla tamamlandı.

Ağrı Dağı zirvesine 22 Temmuz Cuma sabahı erken saatlerde ulaşan Dr. Erdoğan Kirpi ve arkadaşları, her dağcının yaptığı gibi flama ve bayraklarını zirveye çakarak inişe geçtiler.

Çankırı ile ilgili haber ve yorumun lideri Sözcü18'i bugüne kadar ilgiyle takip eden Dr. Kirpi, "Sözcü18'e de Ağrı Dağı'nın zirvesi yakışırdı. Çankırı insanını dağ - tepe demeden haberle buluşturan Sözcü18 ve Vedat Beki'ye de böylesi manevi bir destek vermek beni de fazlasıyla mutlu etti" diyerek başarıyla gerçekleşen zirve yolculuğu ile ilgili şunları söyledi:

"BAŞIMDA BİR AĞRI VARDI...
ARTIK, AĞRI'NIN BAŞINDA BEN VARIM"

"Uzun, ama çok uzun bir yolculuktu. Çünkü, çıktığım bu yolculuk kendime yaptığım en zorlu yolculuktu. Kendi zirveme ulaşıp, orada kendimi bulacaktım... Öyle de oldu; zirveye ulaştığımda kendimi buldum ve onunla tanıştım. Zirveye ayak bastığımda dilimin ucuna şu sözcükler geldi: ''Başımda bir ağrı vardı... Artık, Ağrı'nın başında ben varım'...

Ağrı Dağı'nın zirvesine doğru adım adım süren yolculuğumuzun ilk durağı 3200 metre kampıydı. 3200 metre kampında gece boyunca sağanak yağmur bize eşlik etti... Bir sonraki gün kampımızı 4200 metreye taşıdık...4200 metre kampımızda yoğun dolu ve kar yağışı altında fırtınalı bir gece geçirdik... 21 Temmuz 2011 günü saatlerimiz gece yarısı 02:45'i gösterirken zirve yürüyüşümüz başladı... Yoğun kar yağışı ve şiddeti fırtına eşliğinde sabah saat 08:15'te Türkiye'nin çatısına ulaştık...”

Dr. Erdoğan Kirpi'nin "Ağrı Dağı zirve yolculuğunu" kendi kaleminden önümüzdeki günlerde sizlerle buluşturacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler