Erdoğan Soma'da açıkladı

Erdoğan Soma'da açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden faciasının yaşandığı bölgeye geldi. Erdoğan, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının 238 olduğunu açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maden faciasının yaşandığı bölgeye geldi. Erdoğan, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının 238, yaralı sayısının ise 80 olduğunu açıkladı...

Başbakan Erdoğan basın toplantısından satır başları:

"Soma'da yakın tarihimizin en büyük iş kazalarından birine şahit olduk. Yangın nedeniyle 238 işçiyi kaybettik. 80 işçiyi de yaralı olarak kurtardık. Bunların 19'u şu an iti bariyle taburcu edildi. "

"Tahamülü son derece meşakatli bir süreçten geçiyoruz. Ekmek parası için canlarını kaybeden işçilerin mekanları cennet olsun."

"Geride kalan acı 77 milyonun ortak acısıdır. Hem vefat eden kardeşlerimizin hem de milletimizin başı sağolsun. yaralı kardeşlerimizi de allahtan acil şifalar diliyorum . Kamuoyunun hızlı ve doğru bilgilendirilmesini sağlayan medya mensuplarına teşekkür ederim."

"Kendi hayatlarını riske atarak arama kurtarma çalışmalarına katılan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum".

"En yakından en uzağa kadar tüm imkanlarımızı seferber ettik. Enerji ve tabi kaynaklar bakanımızı süratle yola çıkardık."

"Taner Yıldız beyin kontrolünde AFAD Kızılay, Emniyet sağlık ekipleri uzmanlar yakın çevreden ekipler bölgeye teşekkül ettiler."

"Vefat eden kardeşlerimizin süratle otopsileri yapıldı. Üzerlerinde kimlikleri olmadığı için kimliklerinin belirlenmesi için ailelerine gösterildi. Yanlış anlaşılmasınn en ufak bir darp yara ve iz yok."

"Bu hassas dönemde sadece yetkililerin açıklmalarının dikkate alınmasını istiyoruz"

"Böyle dönemeleri kullanan fırsatçılara da pirim vermeyin"

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLIYOR

Erdoğan bu olayın sorumluluğu kime ait diye soran basın mensubuna "Bir gazeteci olarak kömür madenlerinin nasıl çalıştığını takip etmiyorsunuz. " dedi.

Size rakamlar vereyim Türkiye'nin "İşçi sağlığı ve iş güvenliği" açısından başarılı olduğu tespit edilmiştir.

Mart ayında yapılan kontrollerde bir sorun yoktu.

Aşağı yukarı içeride 123 kişinin olduğu söyleniyor

Erdoğan ölenlerin yakınlarına tazminat verilecek mi sorusuna

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı noktasın bir prosedür bu çalışcak. Bu presedür dışında işverenin yapabilecekleri vardır yapar. Devletin yapacakları vardır yaparız" dedi. 

Şu olayı bir atlatalım definleri yapalım. İşin adli idari boyutunu hallederiz

CHP'li vekilin konuyla ilgili önergesi neden reddedildi sorusuna Erdoğan; O günkü gündemde CHP'li vekilin önergesi o günkü gündemi engellemek içindi. Ben inceledim tutanağı. Başında Soma var içeride konuşmalarda yok. Tutanak gerçekten şaşırtıcıdır. İçeride konuyla lakalı hiç birşey yok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler