Erdoğan, TIME dergisine kapak oldu

Erdoğan, TIME dergisine kapak oldu

Time Degisi'nin bu ayki sayısında Başbakan Erdoğan kapak oldu.

ABD'nin ünlü dergisi piyasaya yeni çıkacak olan sayısında Asya ve Avrupa'da Erdoğan kapağı ile çıkıyor. Manşetteki söz "Erdoğan'ın Yolu" (Erdoğan's Way). Erdoğan'ın kendi doğru bildiği yolda gittiği vurgulanan haberde, Türkiye'nin bölgesinde Arap baharı için giderek güçlü bir model oluşturduğu belirtiliyor.

KAPAKTA ERDOĞAN VAR

ABD'nin ünlü dergisi TİME piyasaya yeni çıkacak olan sayısında Asya ve Avrupa'da Erdoğan kapağı ile çıkıyor. ABD'de ise teknolojik yenilikleri ele alan bir kapak var.

ERDOĞAN'IN YOLU

Manşetteki söz "Erdoğan'ın Yolu" (Erdoğan's Way). Erdoğan'ın kendi doğru bildiği yolda gittiği vurgulanan haberde, Türkiye'nin bölgesinde Arap baharı için giderek güçlü bir model oluşturduğu belirtiliyor.

İSLAM YANLISI ERDOĞAN

Kapakta ayrıca Türkiye'nin "pro-İslamic" lideri, yani İslam yanlısı lideri Erdoğan  (Laik, demokratik ve Batı yanlısı) ülkesini bir bölgesel güç haline getirdi deniyor.

Bu Türkiye modelinin ve Erdoğan'ın izlediği politik çizginin arap baharı için bir model ve örnek olup olamayacağı tartışılıyor.

Türkiye'nin büyüyen ekonomisindeki risklere de dikkat çekiliyor.

KENDİ BİLDİĞİ YOLDA GİDİYOR

Erdoğan'ın gerek ülke içinde gerek bölgede izlediği politikalarla kendi bildiği yolda gittiği belirtiliyor. Türkiye'de askerin siyasetteki gücünü sınırlayarak sivil iktidarın otoritesini pekiştirdiğine de dikkat çekiliyor.

Erdoğan'ın bölgede İsrail'e karşı sert bir politika izleyerek Arap dünyasında büyük sempati ve prestij sağladığı da belirtiliyor.

Erdoğan'ın Time'a kapak olması Türk başbakanının Avrupa'da ve tüm bölgedeki etkisi açısından önemli bir PR başarısı olarak değerlendiriliyor.

Erdoğan Time Dergisi'ne kapak olan dördüncü lider. Daha önce Atatürk, İsmet İnönü ve Adnan Menderes kapak olmuştu.

erdogan-time-kapak-resim-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler