Erdoğan: Timesla ilgili hukuki girişimde bulunacağız

Erdoğan: Times'la ilgili hukuki girişimde bulunacağız

Başbakan'dan İngiliz The Times'da yeralan ilanla ilgili yeni bir hamle...

Times gazetesinde yayınlanan ve kendisini sert bir dille eleştiren ilana tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetenin 'ahlaki zaaf'ını gösterdiğini söyleyerek, "Arkadaşlarım hukuki girişimde bulunacaktır" dedi.
 
Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde kıldığı Cuma Namazı'nın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün İngiliz The Times gazetesinde yayınlanan ve kendisini sert bir dille eleştiren ilana tepki gösterdi. Gazetenin, "sayfasını kiraya verdiğini" ve 'ahlaki zaaf'ını gösterdiğini söyleyen Erdoğan, gazeteyle ilgili hukuki girişimde bulunacaklarını da belirtti. 
 
PYD Başkanı Salih Müslim'le ilgili soru üzerine, "MİT tehlikeli adımlar attıkları konusunda uyarıda bulanacak" diyen Erdoğan, muhalefetin seçim barajıyla ilgili eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise  "Benim barajla ilgili düşüncem bellidir. Bizim bu konuyla ilgili herhangi bir oynama gündemimizde yok. Baraj bizim dönemimizin çıkardığı bir şey değildir. Biz ülkemize sancı çektirmek istemiyoruz. Tecrübe edilmiş süreci devam ettirmek istiyoruz" dedi.
Babakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, PYD ile ilgili soruya "Görevli arkadaşlar, attıkları bu adımların tehlikeli adımlar olduğunu anlatacaklar" dedi.
 
Seçim barajı ile ilgili bir soruya cevap veren Erdoğan, "Barajla ilgili düşüncem bellidir. Barajla ilgili herhangi bir oynama söz konusu değil. Barajla ilgili bizim düşüncemiz şudur; barajların olduğu sistemde güven ve istikrar bulamazsınız. Türkiye istikrar ve güveni bulmuşsa koalisyonun olmamasıdır. Biz ülkemize bu tür sancılar çektirmek istemiyoruz" diye konuştu.
 
Erdoğan, "Demokratikleşme paketiyle" ilgili soruya karşılık olarak ise "Demokratikleşme paketimizin ipucunu vereyim. Son yaptığımız kongrede adeta bir manifesto açıkladık ve bunun çerçevesinde yürüyeceğiz" dedi.
 
Mısır'daki olaylara da değinen Erdoğan, "Askeri bir darbe yaşanıyor Mısır'da. Darbeyi yapan kişi taraftarlarını sokağa dökmek istiyor. Sandıktan korkanlar darbe yolunu seçerler" dedi.
 
Erdoğan'ın en sert tepkileri ise The Times gazetesinde yayınlanan ve kendisini hedef alan ilan ve imzacılarına yönelikti. Erdoğan şunları söyledi: 
 
"Bunlar düşüncelerini fikirlerini kiraya vermiş tipler. Demokrasiye inanmış tipler olsa yüzde 50 ile iktidar gelmiş bir Başbakan'a diktatör deme ahlaksızlığını göstermezdi. Sen beni nereden tanıyorsun benimle ne zaman konuştun? Times kendi sayfasını kiraya veriyor, ahlaki zaafıdır bu onların. Times ile ilgili arkadaşlarım hukuki girişimde bulunacaktır."
 
BAHÇELİ'Yİ TELEFONLA ARADI
Bu arada Başbakan Erdoğan'ın, MHP lideri Devlet Bahçeli 'ye "geçmiş olsun" telefonu ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler