Erdoğan'a sordu: Urla'da sit alanına villa yaptırdınız mı?

Erdoğan'a sordu: Urla'da sit alanına villa yaptırdınız mı?

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Urla’da 1. derece sit alanına yazlık yaptırıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

CHP, İzmir’in Urla ilçesinde sit alanına villa yapıldığı iddialarının peşini bırakmıyor. İkinci soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre sit alanı 1. dereceden 3. dereceye düşürüldü. Bunun için üniversite hocalarından 130 bin TL karşılığı sipariş rapor hazırlatıldı. Konu dün anamuhalefet tarafından Meclis’e taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, “İzmir Urla Zeytineli köyünde doğal sit alanına özel yazlıklar yaptırıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise doğal sit alanına özel yazlıklar yaptıran kişiler kimlerdir?” sorularını yöneltti. Önergede ayrıcı şu sorular yer aldı:

“O bölgede ‘başkaları özel yazlık, villa yapamasın’ diye bir tür özel koy oluşturulduğu iddiası doğru mudur? 1. derece doğal sit alanı olan bölgenin özel bölge kapsamına alınmasını sağlamak için bazı üniversite öğretim üyelerine usulsüz olarak (130 bin TL rüşvet verilerek) rapor hazırlatıldığı iddiası doğru mudur? İmar izinleri karşılığında arazi verileceği taahhüdünde bulunan kişi ya da kişiler olduğu iddiası doğru mudur? Başbakanlık göreviniz süresince kaç tane imar planı değişikliği ve imar izni için talimat verdiniz?”

Konu ile ilgili mahkeme kararıyla yapılan dinlemelere ilişkin tapeler geçtiğimiz günlerde internet sitelerine düşmüştü. 5 Ocak 2013 tarihinde Mustafa Latif Topbaş’la Başbakan Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen konuşmalarda, Topbaş, Erdoğan’a İzmir Valisi’ni (Cahit Kıraç) şikayet ediyordu. Topbaş, valinin söz konusu villaları yıkmak istediğini söyleyerek, Başbakan’ı durumdan haberdar ediyordu. Aynı villalarla ilgili 6 Ağustos 2013’te M.Latif Topbaş ile Başbakan’ın kızı Sümeyye Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen diyalogda da Sümeyye Erdoğan, villalarda yapılmasını istedikleri tadilatlarla ilgili Topbaş’a bilgi veriyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler