Erdoğan’dan ABD’ye PYD mesajları

Erdoğan’dan ABD’ye PYD mesajları

Erdoğan: Ey Amerika siz bizimle mi berabersiniz yoksa bu terör örgütü PYD-YPG ile mi berabersiniz?

Ak Saray’daki muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde ABD vardı.

ABD’nin PYD konusunda yaptığı açıklamaları değerlendiren Erdoğan “PKK nasıl terör örgütüyse, PYD de aynı şekilde terör örgütüdür. Ey Amerika siz bizimle mi berabersiniz yoksa bu terör örgütü PYD-YPG ile mi berabersiniz?” diye seslendi.

Eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Terör örgütü PYD’ye müttefik dediğimiz ülkelerin destek çıkmasından üzüntü duyuyorum” diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü ” Ey Amerika! Ne PKK’yı bize tanıtabilirsiniz, ne PYD’yi bize tanıtabilirsiniz, ne YPG’yi bize tanıtabilirsiniz. Bunları biz gayet iyi biliriz. DAEŞ’i de biz biliriz, bunları da biz biliriz. Ama bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız. Tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde. Bu nasıl ortaklık? Anlatmak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar.”

ABD, PYD/YPG İÇİN “TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL” DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye’nin “ABD’nin YPG tutumunu”na ilişkin eleştirilerine yanıt vermiş ve “Biz YPG’yi terörist örgüt olarak görmüyoruz ve kendilerini desteklemeyi sürdüreceğiz” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NA “YENİ ANAYASA” ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı “yeni anayasa çağrısına” ilişkin de konuşan Erdoğan “Muhalefet daha masaya oturmadan yeni Anayasa masasını devirme derdinde. Bunların sorun çözme derdi yok, çünkü bunların kendileri sorun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler