Erdoğandan BDPye: Nekrofiller

Erdoğan'dan BDP'ye: Nekrofiller

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'ne katılan partililer, TT Arena'yı doldurdu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi renkli görüntülere sahne oldu. Onbinlerce kişi TT Arena'ya akın ederken, stadın bütün koltukları doldu.

Kongre'ye, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başmüzakereci Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğalu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda partili katıldı.
 
Stada giren Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, büyük bir coşkuyla karşılandı. Erdoğan'ın yerine geçmesinin ardından kongre başladı.
 
Başbakan'ın konuşmasından satır başları:
 
Sizleri hasretle, muhabbetle selamlıyorum. bu muhteşem organizasyonda emeği geçen başta il başkanımıza ve ekibine huzurlarınızla teşkkür ediyorum. İstanbul'un bütün ilçelerini, semtlerini, mahallerini, sokaklarını, bütün İstanbulluları selamlıyorum.
 
Biz şehrin kedilerini, göğe uzanan minarelerini, ezanlarını, Türkçesini, tüm dillerini, tüm renklerini, havasını, suyunu, türbelerini, mezarlarını, selvilerin, sahabelerini, erenlerini, ulu insanlarını seviyoruz. 
 
Bu şehirden gurur duyuyoruz. Bu şehrin Fatih'inden, Yavuz sultan Selim'inden, Kanuni Sultan Selim'inden gurur duyuyoruz. Biz bu şehre aşığız. Bu şehrin insanlarına aşığız. Türkiye'nin özü, özeti olan İstanbul'a sevdalıyız. Şehirlerin şehrin, şehirlerin annesinden, başkentlerin başkentinden tüm dünyanın başkentlerini selamlıyorum.
 
Siyasete bu şehirde başladım. Gençlik kolları başkanlığından, il başkanlığına oradan büyükşehir belediye başkanlığını burada yaptım. Birlikte yürüdüğümüz arkadaşlarımız burada. Biz bırakın büyük kongresini, il kongresini bile stadyumlarda yapan bir partiyiz. Bize bu günleri lütfeden Rabbimize hamdediyorum. Bu muhteşem manzarayı kıskananlar olacaktır, il kongrelerinde havalarda sandalyelerin uçuştuğu partiler bizleri kıskanacaktır. Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk. Allah nazardan saklasın, maşaallah, mazaallah diyorum. Kibir, böbürlenme, tepeden bakma bizim partimize yaklaşamayacak. 
 
Biz bu yola İstanbul'un toz içindeki sokaklarından çıktık. İstanbul bize umut bağladı, sadece İstanbul değil Türkiye bize umut bağladı. Tek göz odalarda ekmeksiz kalan, engelli çocuklarıyla kapısının çalınmasını bekleyen hanım kardeşlerimizin üzerimizde emaneti var. Bu emanete halel getirmeyeceğiz.
 
İstanbul'dan bu yola nasıl çıktığımızı unutmadık, Allah'ın izniyle unutmayacağız. Türkiye'yi büyütmeye ama aynı zamanda nefsimizi köreltmeye devam edeceğiz. Hakkı söylemeye, hukuku savunmaya devam edeceğiz. 9.5 yılda Türkiye'ye rekorlar yaşattık, üç kat büyüttük, bölgesel bir güç haline getirdik. Bütün bunları İstanbul'dan aldığımız güçle yaptık. Seyrantepe Arena bile temelini atıp açılışını gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin en dev stadyumu. Bu partimizin küçük beyinlilere karşı ne denli büyük projeleri gerçekleştirdiğinin örneğidir. İstanbul bizimle olduğu müddetçe 21. yüzyılı bir Türkiye yüzyılı yapacağız.
 
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı hiç bir zaman durmadı, duraksamadı. Bugün Cumhuriyet tarihinin en karanlık gününün yıldönümü. Bundan 52 yıl önce millete hizmetkar olmuş Adnan Menderes'in başında bulunduğu hükümeti devirdiler. Bu gün aynı zamanda bir çağı kapatıp bir çağ açan, 29 Mayıs 1453 İstanbul'un fethinin de yıldönümünü kutluyorum. 
 
Sultan Fatih, fethettiği şehre giriyor ve Ayasofya'ya giriyor. Patrik ve halk yerlere atılıp, ağlaşmaya başlıyorlar. Patriğe ayağa kalk, bugünden sonra hayatınızdan emin olunuz diyor. 
 
ULUDERE OLAYI
 
Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü. Çok önemli bir konuda düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uludere konusuyla ilgili samimi düşüncelerimi sizlere aktarmak istiyorum. Medyaya konuşmuyorum, bu konuda bir insan, bir baba olarak milletime konuşuyorum. Uludere konusunda kimin hangi odaklara uşaklık yaptığını zerre önemsemiyorum. Milletimle yürüdük, milletimizle yürüyoruz.
 
Son 30 yılda terör eylemlerinde yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öldü. Binlerce askerimiz, polisimiz hayatını verdi. Medya doğru soruları sormaktan kaçındı. Bazı partiler şehidlerimiz üzerinden istismar etti. Bazı partiler terörü teşvik ederek, kan üzerinden beslendi. İlk kez AK Parti, gönülden, cesaretle dur dedi. Biz milletimizden hiçbir şeyi saklamayız, hiçbir hadisenin üstünü örtmedik, örtmeyiz.
 
Yasakları kaldıran, sisleri dağıtan, cuntaya karşı millet iredasini cesaretle savunan bir partiyiz. Kürt kökenli vatandaşlarımızla helalleşme süre3ci başlatan partiyiz. Kimse bize vicdan dersi vermesin. Bize çelme takmaya çalışanlar birden insan sevgisini hatırladılar. Biz analar ağlamasın dediğimizde, tabii ki analar ağlayacak diyen zihniyet anaların gözyaşını hatırladı. Benim muhatabım milletimdir. Uludere olayı üzerinden istismar kampanyası yürütülüyor. Kampanya sadece ulusal değil uluslararası bir kampanyadır. Bu kampanyanın içinde PKK, BDP, CHP ve belli medya kuruluşları var. Hata yapılmıştır. Sınırlarımız dışında, terör bölgesinde hataen vurulan vatandaşlarımız için devlet gereken her şeyi yaptı. Mesele orada bırakılmadı. Adli, idari soruşturma başlatıldı, mesele kapatılmış değil. Tazminat ödenip kapatılmış değil. Askerimiz, polisimiz çok büyük bir dikkatle görevini yapıyor. Cuma günü jandarma trafik kontrolünden kaçan araca silahlı müdahalede bulunulmadı. CHP Genel Başkanı, o araç o kadar yolu nasıl gitti diye soruyor. Jandarma araca silahlı müdahalede bulunsa, içinden siviller çıksa çok büyük felaket yaşanacaktı. Jandarma takip etmese büyük bir eylem olsa felaket olurdu. Hantepe'de, Gediktepe'de olduğu gibi nasıl vuruldu diyeceklerdi. 
 
NEKROFİLLER
 
Meclis çatısı altında o emri hangi hayvan verdi diyen, insaniyetten çıkmış birini görmek istiyorsan, Uludere'den sonra zil takıp oynayanlara bak. Zil takıp oynayanlar, savaşta olur böyle şeyler diyenler nekrofillerdir yani ölü sevicilerdir. 
 
Bir de akbabalar var. Bu ülkenin şerefli askerlerine dil uzatıyorlar. Düne kadar esas duruşa geçip, emirle yazı yazıyordunuz. Bunları boyunlarındaki tasmalarından biz kurtardık. Önceden tasmaları ulusaldı, şimdi uluslararası. Bu meseleden rant devşirmeye çalışanların maskelerini düşürmeye devam edeceğiz.
 
CHP Genel Başkanı bizim çılgın projelerimizle ilgili konuşmuş. Onun hayal edemeyeceği projeleri biz gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun hayalinde İstanbul'da Kağıttepe diye bir semt var. Önce orayı bul, imar et, bulursan biz de sana yardımcı oluruz. (Kaynak: sabah.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler