Erdoğan’dan CHP’nin yürüyüşüne tepki

Erdoğan’dan CHP’nin yürüyüşüne tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP'nin adalet yürüyüşüyle ilgili olarak Yollar yürümekle aşınmaz dedi ve "Yargı sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" diye konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları:

"Yollar yürümekle aşınmaz bunlar yürüyerek aşındıracaklarını zannediyorlarsa mümkün değil. Hukukta böyle bir kaide yok. Yasalarda yok. Zira ortada bir vaka var. Nedir o? O vaka işte meşhur MİT TIRlarının özellikle Fetocu yargı mensupları tarafından ki şu anda onlar içeride onlar tarafından durdurularak servis edilmesi bu işin içinde rol alan kişinin bir başka meslektaşlarına attığı adım bunun neticesinde ciddi bir skandalın yaşandığı süreç var.

Bazı STK’ların kalkıp da yargının bu zatla ilgili verdiği karara adeta destek çıkıyormuş gibi anayasanın 138. maddesini çiğniyor olmasının hiçbir izahı yoktur. Yargı baskı altında kalırsa adaleti nasıl bekleyeceğiz. Yargıya baskı kusura bakmayın adaletin gelişini ne yapacağız. Elde adalet pankartları adaleti getirmez. Adaleti aramanın makamı parlamentodan nasıl bekleyeceğiz.

Ramazan ayında milleti sokağa dökmek suretiyle böyle bir yürüyüş doğru değil. Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı’na gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanı’na sığınan kişi bir defa tankların üzerine çıkarım tankların önünde dururum derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur."

Erdoğan'ın 'yargı çağırırsa şaşmayın'
sözlerine yürüyüşçü vekillerden tepki

ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin olarak ‘halkı sokağa dökmeye çalışmak’ eleştirisi getirmesine ve “Yargı sizi de çağırırsa şaşmayın” demesine CHP’li milletvekillerinden yanıt geldi.

TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök, Erdoğan’ın sözleri için, “Cumhurbaşkanının sözleri tehdittir. Biz bu tehditlere pabuç bırakmayız. Barışçıl eylemi sulandırmaya çalışmasın. Adaletin geldiği bu noktanın bir numaralı sorumlusu Erdoğan’dır” dedi.

‘KENDİSİ DEFALARCA ÇİĞNEDİ’
Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü gününde Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, “138. Madde’yi hatırlatıyor ama HSK üyelerinin kimlerden, nasıl atandığını gördük. Sulh cezalar otomatik tutuklama mahkemelerine dönüştü. Bu manzarada yargı bağımsızlığından bahsetmek komik. Kendisinin de inandığını sanmıyorum” derken İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, “Tehdit ediyor. 138. Madde’yi defalarca kendisi çiğnedi. Bence bu yürüyüşten çok rahatsız. Bence bu yürüyüş amacına ulaştı. Bu eylem AKP’liler hariç bir bilinç oluşmasına yol açtı. Bu sefer başaramayacak. Adalet mağduriyeti değil tam tersine adaletsizliği temsil ediyor. Bu huzursuzluk ondan” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler