Erdoğandan Ergin Sayguna ziyaret

Erdoğan'dan Ergin Saygun'a ziyaret

Başbakan Erdoğan Ergin Saygun'u ziyaret etti.

Balyoz davası kapsamında 18 yıla çarptırılan Orgeneral Ergin Saygun'un hastalığı nedeniyle tahliye edildi. Dün ailesine geçmiş olsun telefonu açan Başbakan Erdoğan, bugün de hastaneye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

ÖREN VE GÜRSES'E ZİYARET
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 12:10'da Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıktı. Saat 14:00'deki programından önce sürpriz bir şekilde evinden ayrılan Erdoğan, Okmeydanı'nda bulunan özel bir hastaneye gitti. Başbakan Erdoğan, hastanede tedavi gören işadamı Enver Ören'i ziyaret etti. Erdoğan aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Müslüm Gürses'in de sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve yakınlarıyla görüştü.
 
foto_7149-(1).jpg
 
ERGİN SAYGUN'A SÜRPRİZ ZİYARET
Bu ziyaretlerin ardından Erdoğan'ın rotası Ergin Saygun'un yattığı Halkalı'daki Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Başbakan Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Ergün Saygun'u ziyaret etti. Erdoğan'ı hastane girişinde Saygun'un kızı Ece Saygun ve oğlu karşıladı.
 
OĞUR: KENAN EVREN DE ÇOK HASTA
Erdoğan'ın bu ziyaretine en ironik tepki ise Taraf yazarı Yıldıray Oğur'dan geldi. Oğur Twitter sayfasına ''Kenan Evren de çok hasta'' yazdı.
 
yildiray_5361.jpg
 
Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Akadiroğlu ise Erdoğan'ın ziyaretine şu yorumu yaptı:
 
ab_4175.jpg
 
''KOMUTANLAR TUTUKSUZ YARGILANSIN'' DEMİŞTİ
Başbakan Erdoğan tutuklu komutanlar ilgili yaptığı açıklamada komutanların tutuklu olmasının TSK'nın moralini bozduğunu belirten Erdoğan, komutanların tutuklu olmasının kendilerini dilhun eden bir konu olduğunu söylemişti. Yargıya müdahle etmek gibi bir amacının olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Tutuklama bizi için son seçenek olmalı. Yahu Genelkurmay Başkanı'nı niye içeri alıyorsun arkadaş. Tutuksuz yargıla. Yap bunu o zaman bitir işi. Şahsen bundan dolayı üzgünüm" dedi.
 
İÇERİDE NELER OLDU?
Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, içeride olanları Twitter hesabından paylaştı: "Başbakan geldi. Babamı yoğun bakımda ziyaret etti. Babam görünce çok şaşırdı, toparlanmaya çalıştı. Başbakan, ben, ağabeyim ve mucize hocamız girdik yanına. Babama moral oldu. Herhangi bir şey konuşmadık tabiki. Babam konuşmak isteyince oksijenini çıkardılar. "Zahmet ettiniz, teşekkür ederim" dedi. Ama bunu uzun sürede söyledi tabi. Yanında fazla kalmadık, yaklaşık 5/7 dakika. Zaten solunum cihazından bugün çıkarıldı, yorgun... Benim için şu anda en önemli şey babamın morali ve hayata tutunması! Tüm arayanları tek tek söyledim gözleri doldu. Bu ziyaret de moral"
 
Cumhurbaşkanı Gül'den 'geçmiş olsun' telefonu
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Saygun'un sağlık durumunu danışmanları aracılığıyla takip eden Gül, bugün Ece Saygun'u aradı. Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un sağlık durumu hakkında bilgi alan Gül, geçmiş olsun dileğini iletti. 
 
Müslüm Gürses ve Enver Ören'i de ziyaret etti
 
Başbakan Erdoğan, yoğun bakımda tedavileri devam eden sanatçı Müslüm Gürses ile İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'i Şişli'deki Memorial Hastanesi'nde ziyaret ettikten sonra Halkalı'daki Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne geçti. 
 
"Bize birinci derecede düşen onlara şu anda dua etmek"
 
Erdoğan, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gürses ve Ören'in yoğun bakımda tedavilerinin devam ettiğini hatırlatarak, doktorların en üst düzeyde gerekli olan ilgi ve alakayı başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. Bu süreç içerisinde doktorların da belirli neticeleri beklediğini kaydeden Erdoğan, “Tıbbi noktada konuşmak tabii bize düşmez. Bize birinci derecede düşen onlara şu anda dua etmek. Milletçe dua edelim. Allah şifalar versin. Ama doktorlarımız gerçekten bütün hemşirelerle, sağlık elemanlarıyla birlikte ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Rabbimden şifalar diliyoruz” diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, “Görüşme imkanınız oldu mu?” sorusu üzerine ise hastaların şu anda uyutulduğunu, böyle bir süreç içerisinde olduklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler