Erdoğandan esnafa müjde

Erdoğan'dan esnafa müjde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan

Recep Tayyip Erdoğan, ''Esnaf kardeşimin kullanacağı kredinin faiz oranını 3 puan daha düşürüyoruz. 1 Eylül 2010'dan itibaren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle, esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası'nın uygulayacağı faiz oranını, yüzde 13'ten yüzde 10'a çekiyoruz. Bu yüzde 10'luk faizin de yüzde 5'ini Hazine karşılayacak. Yani esnaf kardeşim 1 yıla kadar vadeli kredilerde sadece yüzde 5 faiz ödeyecek'' dedi.

Erdoğan, partisinin Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin ekonomide çok büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Kendilerinden önceki DSP-MHP-ANAP hükümetini eleştiren Erdoğan, bu hükümetin karşılıksız para bastığını, faizle milleti sömürdüklerini ifade etti.

Türk Lirasından altı sıfırı attıklarını hatırlatan Erdoğan, enflasyonu tek haneli rakama düşürdüklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, ''Bunlar benim vatandaşımı, milletimi aldattılar. İdeolojik saplantılarla oy kullanılmaz. Arkasına 'izm' konulan ideolojik saplantılarla oy kullanılmaz. Oy kullanırken, 'benim mutfağımda ne var', ona bakacaksın. 'Ben bu cebimdeki parayla, aylık maaşımla 8 yıl önce mutfağa ne alıyordum bugün ne alıyorum', buna bakacaksın. Eğer 8 yıl öncesine göre bugün geriye gittiysek bize oy vermeyin. Ancak 8 yıl öncesine göre bugün daha iyi durumdaysak, mutfağımıza daha fazla yumurta, süt, pirinç, un, ekmek alıyorsak o zaman diyorum ki, beraber yürüyelim bu yolda. Ben size ölçüyü böyle veriyorum'' diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler